DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ-ULJANIK TREBA STRATEŠKOG PARTNERA I VRHUNSKI MENAĐMENT

DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ-ULJANIK TREBA STRATEŠKOG PARTNERA I VRHUNSKI MENAĐMENT

Odnedavni predsjednik zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević baš i nije miljenik premijera Plenkovića. U svom je razgovoru za Slobodnu Dalmaciju naglasio prije svega kako je cij zajednice razviti se u prirodnog partnera Vladi kako bi se ubrzale strukturne reforme.

Najmanje dvoje zaposlenika u administraciji na lokalnoj ili državnoj razini te u javnim službama i državnim tvrtkama mora otići u mirovinu ili privatni sektor da bi se stvorio prostor za zapošljavanje jednog novog zaposlenika.

Daljnje porezno rasterećenje dohotka zaposlenih je hrvatski gospodarski rast, tako stranački i politički interes. Domagoj Ivan Milošević je za Slobodnu Dalmaciju također naglasio da je korisno smanjivanje PDV-a na međustopu za najavljene proizvode. Isto tako smatra da prostora ima i kod poreza na dobit. Manji porezi rezultiraju boljim ubiranjem, povećanjem prihoda državnog proračuna i jačaju nacionalno gospodarstvo.

Govoreći za Slobodnu Dalmaciju Milošević je rekao kako je sad idealno vrijeme za reforme javne uprave i tržište rada, a govoreći o problemima pravosuđa naglasio je kako se problemi ne mogu riješiti velikom reformom nego nizom manjih odlučnih mjera, ponajviše sustavnim ulaganjem u ljude, plaće i kontinuirano povećanje učinkovitosti sa strogim nadzorom.

U razgovoru o Uljanik grupi, Milošević je naglasio kako je na žalost predstečajni postupak ili stečaj jedino rješenje. Po njegovim riječima trebalo bi razdvojiti Uljanik i 3.maj čije je spajanje bila pogreška. “Brodogradnju treba zadržati ,ali ne mogu podržavati bacanje u bunar milijarde kuna hrvatskog novca. Potreban je strateški partner koji će osgurati vrhunski menađment i baviti se brodogradnjom. Do sad su se gasili „požari“ a nije se sutavno radilo na budućnosti brodogradnje i kako je prilagoditi novom vremenu i trendovima”, rekao je Domagoj Ivan Miloševć u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI