Milinović: Ja sam čist, spavao sam mirna srca

Milinović: Ja sam čist, spavao sam mirna srca

Član Predsjedništva HDZ-a i župan Ličko-senjske županije Darko Milinović rekao je u petak kako je očekivana odluka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke o raspuštanju organizacije ličko-senjskog HDZ-a.


”Gospodin Plenković me pozvao da dođem i razgovaram s njim i pola sata prije sjednice, a pozivu ću se odazvati”, rekao je. Međutim, nije htio komentirati navode da će upravo on i njegove izjave o izboru ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera, biti na dnevnom redu sastanka.

Na pitanje što ako Predsjedništvo odluči raspustiti lički ogranak HDZ-a, kazao je da će poštivati svaku odluku koja se danas na sastanku donese.

“Ako je to opcija reći će mi razloge zašto će to tako biti. Ja ću reći svoje razloge i vidjet ćemo”, rekao je i dodao da je on uvijek spreman na kompromis, ali ne i da se omalovažava njega i lički HDZ.

“Mislim da je ovo biti za lički HDZ. Svakako se ide u izbore u županiji, sad je samo pitanje hoće li se ići u izbore za predsjednika ili i za županijski odbor”; kaže.

“Ja sam čist, spavao sam mirna srca i nisam napravio ništa što šteti ugledu HDZ-a i Vlade”, kaže Milinović koji je i danas ponovio da ne poštiva rad ministra Ćorića koji ne poštuje bazu koja ga je izabrala. S ministrom Ćorićem nije razgovarao nakon konferencije za medije.

Na pitanje planira li se vratiti u Sabor, rekao je da je on župan i da bi bilo nekorektno da se vrati u Sabor i izazove prijevremene izbore.

“Ja sam dao ostavku kao moralan čin, izvrgnut sam pritiscima da se borim za stanovnike ličko- senjske županije pa i HDZ-a i to vam je tako kad ste u toj poziciji”, rekao je.

“Mi smo velika, skladna obitelj. U skladnoj obitelji nema mjesta povišenim tonovima, ali ima mjesta argumentima i različitim mišljenjima. Moje namjere nisu bile destabilizacija”, rekao je Milinović.

Ponovno je izrazio uvjerenje da je njegova kandidatkinja Antonija Dujmović bila bolja od Tomislava Kovačevića koji je, na temelju odluke povjerenstva Ministarstva zaštite okoliša, izabran na mjesto ravnatelja NP Plitvička jezera.

“Ne znam po kojim kriterijima je povjerenstvo radilo, ali mislim da je doktorica znanosti, biologije i zaštite okoliša stručnija, poglavito u ovom trenutku kada statusu Plitvica prijeti i UNESCO”, istaknuo je Milinović.

Odbacio je špekulaciju da je “pobunu u ličkom HDZ-u” podignuo jer mu smeta što ne može osobno kadrovirati, ustvrdivši kako ga smeta što se “ne uvažavaju oni koji su zaslužni da je i Ćorić jedan od ministara”, prenosi dnevnik.hr.

Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI