Narodne novine počinju tiskati tri milijuna glasačkih listića za europske izbore

Narodne novine počinju tiskati tri milijuna glasačkih listića za europske izbore

Narodne novine u ponedjeljak počinju tiskati tri milijuna glasačkih listića za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja.

Listići su bijele boje, dimenzija 64 puta 43 centimetra, na njima su 33 liste i 396 kandidata za Europski parlament, naveo je član i glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski.

Na izborima za Europski parlament, birač glasuje zaokruživanjem rednog broja ispred naziva kandidacijske liste, a preferira li nekog kandidata na njoj, zaokružuje i redni broj ispred njegova imena i prezimena.

Jedan listić stoji 1,05 kuna, pa tiskanje tri milijuna listića stoji oko 3, 2 milijuna, ali s drugim izbornim materijalom (zapisnici, glasačke kutije, itd.) troškovi tiskanja ukupno će iznositi oko 3,7 milijuna kuna s PDV-om.

U pravilu dan prije održavanja izbora birački odbori preuzimaju od nadležnog općinskog, odnosno gradskog izbornog povjerenstva izborni materijal i pribor za glasovanje, dakle izvatke iz popisa birača, glasačke listiće i kutije, paravane, kemijske i grafitne olovke, omotnice itd. (Hina)

Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI