Milanović: “Vojska je tu i vojarna može primiti nekoliko stotina ljudi, obitelji. Baš užas. Bila je teška godina, grozna. Ovo je kao da na kraju dodaš uvredu na ozljedu”

Milanović: “Vojska je tu i vojarna može primiti nekoliko stotina ljudi, obitelji. Baš užas. Bila je teška godina, grozna. Ovo je kao da na kraju dodaš uvredu na ozljedu”

Predsjednik Zoran Milanović izjavio je utorak u Petrinji koju je oko 12,20 sati pogodio razorni potres od 6,2 stupnjeva, da vojarna može primiti nekoliko stotina ljudi kojima treba smještaj nakon potresa te poručio da će se Petrinja obnoviti europskim sredstvima.

“Vojska je tu i vojarna može primiti nekoliko stotina ljudi, obitelji. Baš užas. Bila je teška godina, grozna. Ovo je kao da na kraju dodaš uvredu na ozljedu. Grad će se izgraditi. Izgubljen je dječji život”, rekao je Milanović prilikom obilaska Petrinje.

Izrazio je nadu da neće biti puno žrtava, ali, dodao je, i jedan život je puno jer smo se dosta naplaćali u zadnjih 30 godina.

“Uvijek pogodi najsiromašnije. Ovaj grad je osiromašen. Tu su zgrade koje su građene s ambicijama prije 150 godina. Potreban će biti ogroman novac. Novac će se naći”, rekao je Milanović, dodavši da ga je zvao slovenski predsjednik Borut Pahor.

Na upit novinara rekao je da se ne brine da će Hrvatska dobiti dovoljno sredstava jer je, kazao je, i Albanija uspjela izvući preko milijardu eura za prošlogodišnji razorni potres.

“Grad će biti obnovljen, ali tu emotivnu i duhovnu štetu ljudima neće moći nitko nadoknaditi”, rekao je Milanović.

Također, istaknuo je kako je gradonačelnik Petrinje za grad napravio koliko je mogao svih ovih godina. Dodao je da je u Zagrebu gledao Paromlin kako se tresao u potresu.

“O tome treba razmišljati i u Zagrebu, da se neke građevine koje su stare i ne održavane ili renoviraju ili se sruše. Čak prije ovo drugo. Ali Petrinja će biti obnovljena novcem iz EU”, poručio je predsjednik Republike Milanović. (Hina)

Foto: Screenshot N1

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI