Milanović: Proces Mladiću bila je travestija i glavno da je u zatvoru, on je sociopat, grozan tip, a tu ću stati da ne bi Pupovac imao nešto protiv mene

Milanović: Proces Mladiću bila je travestija i glavno da je u zatvoru, on je sociopat, grozan tip, a tu ću stati da ne bi Pupovac imao nešto protiv mene

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirajući pravomoćnu doživotnu presudu ratnog zločinca, bivšeg ratnog zapovjednika bosanskih srba Ratka Mladića rekao je, najvažnije, da je taj sociopat u zatvoru te je duljinu procesa nazvao “sramotom i travestijom”.

Što se tiče Ratka Mladića, Hrvatski predsjednik kaže da je bitno da je zločinac u zatvoru.

“Sada će ga se, nadam se, u Republici Srpskoj i Srbiji ponovno slaviti. On je jedan sociopat, grozan tip, a tu ću stati da ne bi Pupovac imao nešto protiv mene. To su činjenice. Vidjeli smo da je Vijeće tu podijeljeno skoro bilo. No, 20 godina tog postupka je jedna sramota i travestija. Istina je manje više jasna. Pitanje je, je li bio genocid i u kojoj mjeri i gdje. Prag za dokazivanje genocida dosta je visok i tako treba ostati, jer bi u protivnom svatko kome stanete na žulj mogao reći da se radi o genocidu. Znači osam tisuća pobijenih muškaraca u Srebrenici po meni je genocid. Je li ubijanje muslimana i Hrvata 1992. godine genocid? To je Sud odbio. Po meni nije, a Srebrenica po meni je”, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, piše HRT.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić u utorak je pravomoćno osuđen na doživotni zatvor. Pravomoćnom presudom okončan je pravosudni proces započet još u srpnju 1995. godine kada je tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) podignulo prvu optužnicu protiv Mladića.

Autor/ Totalno/ Izvor/ HRT/ Foto: Screenshot/ Izvor/ MTI/ EPA/ Antonio Bat

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI