Milanović poslao znakovitu poruku Pupovcu i SDSS-u: Došao sam mu reći da mi smeta ovaj spomenik Šoškoćaninu u Borovu, jer je to spomenik jednome ubojici”

Milanović poslao znakovitu poruku Pupovcu i SDSS-u: Došao sam mu reći da mi smeta ovaj spomenik Šoškoćaninu u Borovu, jer je to spomenik jednome ubojici”

Uoči obilježavanja 30. godišnjice tragične pogibije dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu, tadašnjemu Borovu Selu, predsjednik Milanović je poslao znakovitu poruku čelniku SDSS-a Miloradu Pupovcu i načelniku općine Borovo rekavši, da mu je došao reći da mu smeta spomenik četniku Šoškoćaninu u Borovu, jer je to spomenik jednome ubojici hrvatskih branitelja.

Milanović je nakon polaganja vijenca dao izjavu novinarima u kojoj je pojasnio kako je danas želio razgovarati i s načelnikom općine Borovo, koji je iz redova SDSS-a, ali mu je on poručio da nema vremena za njega jer je kampanja.

„Došao sam mu reći da mi smeta ovaj spomenik Šoškoćaninu ovdje, jer je to spomenik jednome ubojici koji se tu utopio u Dunavu. To stoji na groblju već godinama i u stvari provocira i vrijeđa ljude. Ako sam se ja mogao boriti za prava Srba, onda ja njega mogu priupitati što je on napravio po tom pitanju. Groblja nisu privatne parcele, to je javna površina”, rekao je predsjednik Milanović i dodao kako se spomenik Šoškoćanjnu očito ne želi maknuti jer nekom odgovara ta tenzija.

“To je moje pitanje načelniku općine“, ponovio je predsjednik Milanović.

“Danas sam ovdje i htio sam se naći s načelnikom ove općine, ne znam kako se zove, iz SDSS-a je. Na kavi, ne da on dolazi ovdje. Onda je nastupila agonija, panično je krenuo izbjegavati sastanak, mora na konzultacije, na kraju on danas ne može. Sada je negdje iza roleta, ja ga pozdravljam. Došao sam ga pitati što ima s pravima Srba i ćirilicom ovdje”, rekao je Milanović.

‘Nema veće dodvorice od Pupovca’

Osvrnuo se i na posljednje izjave Milorada Pupovca koji je gostujući u N1 Studiju uživo kazao da predsjednik “uživa simpatije na krajnjoj desnici, ali i dijela ljevice“.

“Danas mi je poručio da se dodvoravam ekstremnoj desnici, a nema veće dodvorice u hrvatskoj povijesti od njega. Ja se ne dodvoravam, ja razgovaram. Ako vojvođanski Hrvatski gledaju ovo možda izvuku poruku kako se trebaju ponašati preko”, kazao je Milanović.

“Pitajte Plenkošenka što je mislio s tim rabljenim autima? Inače, za mene nitko ne pita u Bruxellesu jer su ti ljudi umrli”, dodao je Milanović.

“Meni ne znači da za mene pitaju u Bruxellesu, ali pitaju, by the way. Mene zanima što se događa u Hrvatskoj. Moj glavni grad je Zagreb i Borovo, jer i ovo su moji ljudi, ali načelnik im je papak, skriva se iza roleta, kao da sam došao naoružan.”

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI