Milanović položio vijenac u spomen poginuloj djeci u Domovinskom ratu: “Mali križ -Velika žrtva”

Milanović položio vijenac u spomen poginuloj djeci u Domovinskom ratu: “Mali križ -Velika žrtva”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na 19. susretu Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu ‘Mali križ – velika žrtva’ i položio vijenac kod spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ u Slavonskom Brodu u spomen na 402 djeteta poginula u Domovinskom ratu, najviše od bombardiranja i granatiranja.

Sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu organizirala je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata. U spomen na djecu poginulu u Domovinskom ratu služena je misa u crkvi Svetog Trojstva, a potom su kod spomen-obilježja “Prekinuto djetinjstvo” položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata okuplja roditelje poginule djece u Domovinskom ratu. Ovi susreti puno im znače, jer se, kako su posvjedočili neki od njih, susreću sa sebi sličnima, izjadaju, isplaču, ali i utješe. Najmlađoj žrtvi bilo je šest mjeseci, najstarijoj 18 godina. Spomenik je podignut 2016. godine, navodi se u priopćenju ureda predsjednika.

Uz Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI