Mikuljan: Demokratska većina u Skupštini ne zatvara vrata nikome i nastavlja s radom

Mikuljan: Demokratska većina u Skupštini ne zatvara vrata nikome i nastavlja s radom

Novi predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan (HDZ) rekao je u srijedu kako očekuje dobru suradnju sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem, te je, podsjećajući da u proteklih šest mjeseci Skupština nije usvojila značajne odluke, poručio da demokratska većina u Skupštini ne zatvara vrata nikome i nastavlja s radom.

Nakon rasprave o prijedlogu razrješenja Mihaela Zmajlovića 28 vijećnika je podržalo taj prijedlog, no za novog predsjednika Skupštine Zagrebačke županije glasovalo je 26 vijećnika.

Novooformljena većina u Skupštini nastavila je sjednicu započetu protekli tjedan, a njen novi predsjednik je nakon izglasavanja prokomentirao trenutno stanje.

“Prema očekivanju, imamo 26 ruku, a ponegdje i 28. Demokratska većina u Skupštini nastavlja s radom. U proteklih šest mjeseci rada Skupština nije usvojila značajne odluke, kao što je osnivanje radnih tijela potrebnih za rad Skupštine”, istaknuo je.

Mikuljan podsjeća kako je istekao mandat antikorupcijskom povjerenstvu, povjerenstvu za ravnopravnost spolova, koordinaciji za ljudska prava, nije potpisana izjava za prihvaćanje etičkog kodeksa i sl.

Upitan o kritikama dijela vijećnika da se radi o “nemoralnoj većini” Mikuljan je rekao da se tu radi o bijesu.

“To svjedoči o bijesu. Kada su oni slagali većinu mi smo je prihvaćali, a imali su zajedno 21 vijećnika. Sa četiri Mostova nisu imali većinu te su iz drugih stranaka ljudi prelazili u njihovu većinu i mi smo je poštivali. Većina je većina”, ustvrdio je.

Rekao je da nova većina ne zatvara vrata nikome i izrazio zadovoljstvo suradnjom sa županom Stjepanom Kožićem.

Bandić o smjeni Zmajlovića: Pa di bi se ja tim bavio, kaj vam je

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je da ima bilo kakve veze sa smjenom Mihaela Zmajlovića s mjesta predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije. “Nemojte me precjenjivati. Mene je opasno podcijeniti, ali nemojte me ni precjenjivati. Pa di bi se ja tim bavio, kaj vam je!”, izjavio je Bandić odgovarajući na novinarska pitanje tijekom konferencije za medije posvećenoj utrci Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.(HINA/B.Bebek)
Foto:Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI