Markotić: U Klinici ‘F. Mihaljević’ izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom zdravstvenih djelatnika

Markotić: U Klinici ‘F. Mihaljević’ izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom zdravstvenih djelatnika

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić izjavila je u nedjelju kako se u toj bolnici cijelo poslijepodne provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika zbog sumnji na neke suspektne stvari”.

“Kod nas u Zaraznoj bolnici imamo određene sumnje na neke suspektne stvari. Imamo neke spoznaje i cijelo poslijepodne ispitujemo”, izjavila je dr. Markotić za Dnevnik Nove TV te dodala kako će se “provesti dodatni izvidi i u drugim bolnicama jer je bitno gdje su se kretali određeni zdravstveni djelatnici.

Naglasila je i kako se poduzimaju vrlo stroge mjere, izvidi, kontakti i razgovori sa svim mogućim kontaktima.

“Ako bude postojala sumnja da su određene osobe bile u kontaktu s oboljelima stavit ćemo ih u samoizolaciju, a ostali će raditi svoj posao”, rekla je Markotić.

Istaknula je i kako to može biti nekakva vrsta režima o kojem su također razmišljali, a to je zamjena šihti – 14 dana bi se odmarali, a onda bi 14 dana radili u timovima.

Najavila je kako će se preciznije informacije o tome znati tijekom sutrašnjega dana. “Odmah smo reagirali i bili pripremljeni na takvo stanje. Svi koji se budu identificirali da su bili u bližem kontaktu  s oboljelima, oni će morati otići u samoizolaciju”, zaključila je Markotić.

U Hrvatskoj je evidentirano 49 slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je dvoje liječnika iz KB Dubrava.  (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI