MUP: Među migrantima se širi lažna vijest da ćemo ih pustiti u Hrvatsku i EU

MUP: Među migrantima se širi lažna vijest da ćemo ih pustiti u Hrvatsku i EU

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako se među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Srbije širi lažna vijest da će Hrvatska dozvoliti njihov ulazak u zemlju, i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Europe.

MUP RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Europske unije, stoji u priopćenju.

BiH od početka godine vodi bitku sa migrantima, a prema posljednjim podacima, do 20. listopada ušlo ih je 19.500, dok su granični policajci spriječili ulaz njih gotovo 13 tisuća. Najveća koncentracija migranata i dalje je u Unsko-sanskoj županiji, a kao najveći problem, napominju BiH, vlasti jest propuštanje migranata od strane policija Srbije i Crne Gore.

Stotinjak ilegalnih migranata provelo je cijelu noć između ponedjeljka i utorka na otvorenome u blizini graničnog prijelaza Izačić, s bosanskohercegovačke strane granice prema Hrvatskoj, pokušavajući na taj način izvršiti pritisak kako bi im se dopustilo nastaviti put ka Hrvatsakoj i drugim državama-članicama Europske unije. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI