“DAN CRVENIH PANDI” Mezimac zagrebačkog Zoološkog vrta dobio ime “GRGA”

“DAN CRVENIH PANDI” Mezimac zagrebačkog Zoološkog vrta dobio ime “GRGA”

U Zoološkom vrtu je danas bilo posebno svečano jer se uz obilježavanje Međunarodnog dana crvenih pandi iščekivalo i koje će ime dobiti petomjesečno mladunče crvenih pandi koje je svijet ugledalo u zagrebačkom zoološkom vrtu.

Ime je objavila i tako postala kuma mlada pjevačica Mia Dimšić, a mladi pandić se od danas odaziva na ime Grga.

Putem društvenih mreža građani su dali tristotinjak prijedloga, rekao nam je ravnatelj zoološkog vrta Damir Skok, a ocjenjivački je sud taj broj suzio na 12. Konačni izbor je napravila Mia Dimšić i zahvaljujemo kumi što je izabrala neko naše specifično ime jer svatko od nas ima nekog svog Grgu. Svi oni koji su imali priliku vidjeti našeg crvenodlakog mališana složit će se da je najviše sličan Grgi.

Damir Skok je naglasio da se svašta lijepo priprema u vrtu a najbliži nam je advent u ZOO koji će se održavati u sklopu najboljeg adventa u Europi i koji će zasigurno privući i velik broj posjetitelja.

Mia Dimšić nam je otkrila da je zadnji puta u zagrebačkom zoološkom vrtu bila još kao dijete i da se ugodno osjeća pogotovo sada kao kuma.

Nije bilo lako izabrati jer bilo je dosta lijepih i zgodnih imena, kaže Mia, ali meni je odmah zapelo ime Grga i brzo sam se odlučila baš za to mada je bilo i drugih lijepih imena. Sad sam eto Grgi kuma i iskoristi ću svaku priliku da ga obiđem. Nisam nikad ni pomislila da ću jednom biti kuma crvenoj pandi ali eto i to se dogodilo,a ja sam na to ponosna.

Ravnatelj Damir Skok je poklonio Miji plišanu crvenu pandu ,a ona je rekla da će igračka naći svoje posebno mjesto kad već ne može svoje kumče odvesti kući.Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI