Memorijal “Šimo Đamić”: Petar Conjar najspremniji hrvatski policajac

Memorijal “Šimo Đamić”: Petar Conjar najspremniji hrvatski policajac

Policajac Policijske uprave varaždinske Petar Conjar pobjednik je prvog Memorijala “Šimo Đamić”, natjecanja policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova, a na završnoj svečanosti u četvrtak u mjestu Tomica , najuspješnijima je čestitao i resorni ministar Davor Božinović.

Na Memorijalu koji nosi ime prvog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske, za titulu najspremnijeg borilo se pedesetak natjecatelja. Alpinizam, streljaštvo, vožnja kajaka, ispit iz poznavanja zakonske regulative neke su od disciplina u kojima su se okušali policajci iz cijele Hrvatske. Posljednja faza natjecanja bila je utrka na zahtjevnoj brdskoj stazi dugoj 23 kilometra.

“Za natjecanje sam se prijavio jer sam sportski tip i volim se natjecati. Staza je bila dosta brdovita, što nas je iznenadilo jer je utrka u Slavoniji. No, bili smo spremni tako da sam je istrčao za tri sata i 20 minuta. U utrci je ipak najzahtjevniji bio fizički dio. Ovo je posebno dobar osjećaj, jer je riječ o prvom natjecanju toga tipa i 1. Memorijalu “Šimo Đamić””, rekao je nakon utrke pobjednik Petar Conjar koji je, kao i drugi natjecatelji, tijekom utrke nosio ruksak težak 10 kilograma.

“Za jedan ovakav sustav zdravo je održavati duh kompetitivnosti. Ovo je prilika da policijski službenici i službenice pokažu svoju vrsnost i visoku kvalitetu, a ja znam da oni to imaju u sebi. Sjajan je i odabir mjesta ovog natjecanja, odakle su nam došli ‘Šimini anđeli pakla’, postrojba specijalne policije koja je tijekom rata obišla najteža ratišta u RH predvođena Šimom Đamićem”, rekao je ministar Božinović.

Najavio je i kako će u sustavu MUP-a ta manifestacija postati tradicionalna ali i da će natjecanje najboljih hrvatskih policajaca u narednim godinama dobiti i međunarodni karakter.

O zapovjedniku Đamiću okupljenima je govorio i načelnik te PU brodsko-posavske Antun Valić koji je i sam tijekom rata bio pripadnik postrojbe na čijem je čelu bio Đamić.

“Bili smo golobradi mladi policajci specijalci, on je stvarno išao prvi, a mi za njim. Na svakom ratištu čuvao je naše živote i točno znao kako će nas upotrijebiti na određenim položajima da ih osvojimo i sačuvamo”, prisjetio se Antun Valić. (Hina)

Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI