Mišić o Memorandumu između Grada Zagreba i Eagle Hillsa: “Podnijet ćemo Općinskom državnom odvjetništvu prijedlog ništetnosti ovog ugovora”

Mišić o Memorandumu između Grada Zagreba i Eagle Hillsa: “Podnijet ćemo Općinskom državnom odvjetništvu prijedlog ništetnosti ovog ugovora”

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Matej Mišić najavio je u srijedu kako će pet SDP-ovih gradskih zastupnika danas podnijeti prijedlog za pokretanje postupka ocjene ništetnosti Memoranduma između Grada Zagreba i Eagle Hillsa te je poručio kako je gradonačelnik Milan Bandić prekoračio svoje ovlasti.

“S obzirom na to da smo prikupili sve potpise podnijet ćemo Općinskom državnom odvjetništvu, sukladno članku 327 Zakona o obveznim odnosima, prijedlog da se pokrene postupak ocjene ništetnosti ovog ugovora”, najavio je Mišić na konferenciji za novinare uoči sjednice Skupštine.

U SDP-u smatraju kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kada je Memorandum sklopio, prekoračio svoje ovlasti.

“Neovisno o tome što je gradonačelnik govorio i pozivao se na članak Memoranduma koji govori o neobvezatnosti samog Memoranduma jasno je da je nakon što je jučer isti izašao u javnost proizlazi kako je pet njegovih članaka obvezujućih, a najsporniji je članak 14 kojim je gradonačelnik prekršio mnoge zakonske propise, prije svega Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi, Statut Grada Zagreba i Zakon o Gradu Zagrebu”, rekao je SDP-ov zastupnik Matej Mišić.

Istaknuo je kako se spornim člankom gradonačelnik obvezao da nekretnine koje su predmet budućeg društva koje će postati udjeli, dakle, prostor dijela Zagrebačkog velesajma, Hipodroma, stadiona NK Lokomotive, neće raspolagati s njima niti ih prodavati, niti na bilo koji drugi način njima upravljati u roku od najmanje šest mjeseci.

“Postupio je suprotno i Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu Grada Zagreba kojim je propisano da za sve nekretnine čija je vrijednost veća od milijun kuna, a više od milijun i sto tisuća kvadratnih metara u gradu Zagrebu vrijedi više od milijun kuna. U krajnjem slučaju čak i da smatra da ne vrijedi toliko, ta nekretnina je morala biti procijenjena”, rekao je Mišić.

Time je, kaže, gradonačelnik prekoračio svoju ovlast što je dovoljno da Državno odvjetništvo pokrene postupak utvrđivanja ništetnosti ovog ugovora.

Gradski SDP-ovci nisu podnosili kaznenu prijavu zato što im je, kaže, primarni cilj poništiti Memorandum.

U SDP-u, kaže Mišić, postoji opravdana sumnja da Memorandum koji je Bandić objavio nije njegova konačna verzija. “Gradonačelnik nije dostavio ispravne podatke što se vidjelo s obzirom na to da je netko s ljubičastom kemijskom šarao po ugovoru i mijenjao određene dijelove”, tvrdi SDP-ovac. (Hina)

Foto/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI