Meilleur des meilleurs! Prvi susret ravnatelja policije Hrvatske i Francuske: Milini uručeno visoko francusko odličje

Meilleur des meilleurs! Prvi susret ravnatelja policije Hrvatske i Francuske: Milini uručeno visoko francusko odličje

Glavni ravnatelj hrvatske policije Nikola Milina sastao se u utorak s francuskim kolegom Fredericom Veauxom, što je prvi bilateralni posjet na razini glavnih ravnatelja policija dviju zemalja, a ravnatelju hrvatske policije Milini francuski je kolega pritom uručio visoko francusko odličje – Medalju časti francuske Nacionalne policije, izvijestio je MUP.

Uspješna suradnja, posebice na operativnoj razini u području suzbijanju kriminaliteta i nezakonitih migracija.

U Francuskoj rezidenciji održan je svečani prijem tijekom kojeg je glavni ravnatelj francuske policije Frédéric Veaux, dodijelio je Medalju časti francuske Nacionalne policije, Nikoli Milini, glavnom ravnatelju policije.

Riječ je o službenom odlikovanju Francuske Republike, koje se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine

Glavni ravnatelj policije Milina naglasio je kako ovo počasno priznanje, ne smatra samo svojim, već i priznanjem čitavoj hrvatskoj policiji u kojoj, od samog početka do danas, s istim motivacijskim žarom predano radi već 31 godinu. Dodao je da je kao glavni ravnatelj hrvatske policije, prepoznao stratešku važnost hrvatsko – francuskog čvrstog  partnerstva u svim područjima sigurnosti te da će tu suradnju poticati i dalje.

„Mogu reći da priznanje koje mi danas s povjerenjem uručujete, predstavlja svojevrsnu krunu moje dosadašnje  profesionalne karijere i svjestan sam ogromne važnosti i značaja koje ovo priznanje nosi.  Biti odabran za dodjelu ovog odličja, koje ima stoljetnu tradicijsku vrijednost te biti u društvu generala, policijskih bojnika i inspektora, a nadasve policijskih heroja koji su ovu medalju dobili prije mene, uistinu je neizmjerna čast“, zaključio je glavni ravnatelj policije Milina.

U Ravnateljstvu policije, glavni ravnatelj policije Nikola Milina primio je u bilateralni posjet francuskoga glavnog ravnatelja policije Frédérica Veauxa. Riječ je o prvom bilateralnom posjetu na razini glavnih ravnatelja policija Hrvatske i Francuske.

Susret je održan uoči Sastanka čelnika policija zemalja jugoistočne Europe koji se održava 11. svibnja 2022 godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Foto: MUP RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI