Spašeni medvjedić oporavlja se u zagrebačkom ZOO-u

Spašeni medvjedić oporavlja se u zagrebačkom ZOO-u

Mladunče medvjeda koje su u utorak uz cestu u blizini Vrbovskog uočili prolaznici prevezeno je u oporavilište zagrebačkoga Zoološkog vrta, gdje je utvrđeno da je u dobrom stanju, a budući da ima samo oko mjesec i pol, do daljnjega će biti pod pojačanim stručnim i veterinarskim nadzorom, priopćio je u srijedu ZOO.

Odmah nakon dojave, članovi interventnog tima za provedbu Plana gospodarenja smeđim medvjedom u Republici Hrvatskoj i djelatnici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otišli su na to mjesto, pregledali medvjedića i utvrdili da nije ozlijeđen.

Odlučili su da mladunče ostane u blizini, zaštićeno od ostalih životinja i hladnoće kako bi ga se pokušalo spojiti s majkom. Nažalost, medvjedica se nije pojavila.

Kako je riječ o izrazito mladoj životinji koja ne može samostalno preživjeti u prirodi, odlučeno je da se medvjedić preveze u oporavilište Zoološkog vrta u Zagrebu.

Ondje je temeljito pregledan i utvrđeno je da je medvjedić dobroga općeg stanja. Težak je 2,4 kilograma, a procjenjuje se da ima oko mjesec i pol.

“Jako nas je razveselilo da je nakon što smo mu poslužili hranu pokazao zdrav tek”, rekao je ravnatelj Ustanove Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok. Svi uključeni u spašavanje medvjedića složili su se da mu odlično pristaje ime Matija.

Medvjedić će do daljnjega biti pod pojačanim nadzorom veterinara i ostalih stručnjaka Zoološkog vrta. Naime, riječ je o vrlo mladoj životinji koja je još dugo trebala biti vezana uz majku pa su njezin oporavak i razvoj trenutačno neizvjesni, kažu u zagrebačkome ZOO-u. (Hina)

Foto/ZOO Zagreb

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI