ZA POMOĆ SOS DJEČJEM SELU HRVATSKA – Plivački klub Medveščak “Prvo plivačko natjecanje pod nazivom Medek!”

ZA POMOĆ SOS DJEČJEM SELU HRVATSKA – Plivački klub Medveščak “Prvo plivačko natjecanje pod nazivom Medek!”

Plivački klub Medveščak 14. travnja 2018. godine s početkom u 15.00 sati na Zimskom plivalištu Mladost organizira prvo plivačko natjecanje pod nazivom ” Medek!”

Na natjecanju će sudjelovati početnici – plivačice 2009. i 2010. godište te plivače 2008. i 2009. godište. Očekuje se sudjelovanje više od 300 natjecatelja, a svaki natjecatelj imat će pravo nastupa u četiri discipline. Uz to plivat će se i utrka 4 x 50 m slobodno, koja će na ponos svih članova PK Medveščak biti humanitarnog karaktera i to za pomoć SOS Dječjem selu Hrvatska!

Plivački Klub Medveščak se dosad u suradnji s partnerima – putničkom agencijom BTravel i Termama Sveti Martin na Muri, uključio u organizaciju prošlogodišnjeg Programa oporavka 30 SOS mama iz dva SOS Dječja sela – Lekenik i Ladimirevci, a tijekom klupskog natjecanja Mali medo u prosincu prošle godine postavljen je štand SOS Dječjeg sela Hrvatska na kojem su se svi zainteresirani posjetitelji mogli informirati i pomoći u radu SOS Dječjeg sela, koje već 25 godina skrbi za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osiguravajući im brižan dom i odrastanje u obiteljskom okruženju.

I ovaj put PK Medveščak odlučio je nastaviti dosadašnju dobru suradnju i pomoći humanitarnom štafetom. Naime, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska pruža obiteljski tip skrbi za 240 djece i mladih bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca odrastaju u SOS Dječjim selima, a o njima skrbe SOS mame u kojima pronalaze svu pažnju i ljubav koju trebaju. U skladu sa svojom vizijom Plivački klub Medveščak prepoznao je potrebe SOS mama i odlučio ponovno pomoći upravo njima i pružiti im opuštajući anti-stres vikend, koji će im pomoći da se barem na jedan vikend odmaknu od svakodnevice i zasluženo opuste.

Štafeta kojom će se prikupljati sredstva, sastoji se od jedne punoljetne osobe i tri maloljetne osobe neovisno o spolu i dobi, a pravo nastupa imat će svi natjecatelji, treneri te roditelji. Startnina za štafetu je dobrovoljna, ovisno o mogućnostima Kluba ili prijavitelja štafete.

Svi sudionici natjecanja, kao i gledatelji, pozivani su da glasnom podrškom s tribina budu potpora malim natjecateljima, kao i da se i ove godine zaustave na štandu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska te novčanom donacijom pomognu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Foto/Plivačka škola PK Medveščak

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI