Medved: Slučajevi urušavanje objekata u Sisku obvezuju na intenziviranje uklanjanja

Medved: Slučajevi urušavanje objekata u Sisku obvezuju na intenziviranje uklanjanja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je u četvrtak na sjednici Vlade kako slučajevi urušavanja dvije zgrade u Sisku obvezuju na nastavak i dalje intenziviranje aktivnosti uklanjanja objekata opasnih za sigurnost.

Medved je istaknuo da je dosad uklonjeno 650 objekata na području Sisačko-moslavačke županije koju je krajem 2020. pogodio razoran potres.

„Ali ovi slučajevi urušavanje objekata nas obvezuju na nastavak i dalje intenziviranje uklanjanja oštećenih objekata, poglavito onih koji prijete sigurnosti”, kazao je.

U procesu obnove dosad je 7732 obiteljske kuće dodijeljeno projektantima, obnovljeno je 3280 obiteljskih kuća a trenutno se radovi obavljaju na 695 obiteljskih kuća.

Kod izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća ugovorena je izgradnja njih 312 vrijednih 273 milijuna kuna, a u postupku je odabir izvođača za dodatnih 266 obiteljskih kuća.

Nastavljaju se i radovi na izgradnji ukupno osam zamjenskih višestambenih zgrada, u Petrinji, Topuskom i Glini vrijednosti 208 milijuna kuna.

U tijeku je i natječaj za odabir izviđača za tri višestambene zgrade u Glini i jedna u Dvor, kazao je Medved. (Hina)

Foto: Screenshot/ Izvor/ Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI