Medved: Proslava Dana pobjede ovisi o epidemiološkoj slici, pripremljeno je nekoliko inačica programa

Medved: Proslava Dana pobjede ovisi o epidemiološkoj slici, pripremljeno je nekoliko inačica programa

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u utorak da će novi i stari ministri uložiti više pozornosti kako s imovinskim karticama ne bi bilo tehničkih poteškoća, te je rekao da proslava Dana pobjede ovisi o epidemiološkoj slici stanja u Hrvatskoj.

“Vjerujem da će se u tom pogledu svatko od nas posebno potruditi, uložiti malo više energije i pozornosti kako te kartice ne bi imale tehničkih poteškoća”, rekao je Medved uoči sjednice Vlade, odgovarajući na pitanje jesu li ministri naučili lekcije na problemima s imovinskim karticama.

S novim ministrom obrane Mariom Banožićem rekao je da će imati dobru i kvalitetnu suradnju podsjetivši da će osobno biti imenovan potpredsjednikom Vlade te da će u tom resoru, između ostalog, biti koordinacija domovinske sigurnosti.

Medved je ponovio da je u resoru branitelja prioritet dodatno intenziviranje i organiziranje pronalaska nestalih osoba. Pred njima je i donošenje zakona o civilnim žrtvama iz Domovinskog rata, skrb o zdravlju branitelja i drugi projekti.

Na pitanje čime je najzadovoljniji u protekle četiri godine, odgovorio je da su postigli puno te da je mandat bio izazovan. Posebno je ponosan na sve što je Vlada učinila za branitelje i stradalnike Domovinskog rata, a kao najvažniji segment istaknuo je izgradnju povjerenja i stvaranja ozračja kakvog branitelji zaslužuju.

Vezano za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza, rekao je da svakodnevno analiziraju epidemiološku sliku u suradnji s HZJZ-om.

“Imamo nekoliko inačica programa koji je pripremljen, ali kako se bliži taj datum, tako ćemo imati i jasniju sliku o tome koliko će biti rizično i u kojem opsegu organizirati tradicionalno kao i do sada”, istaknuo je Medved. Izrazio je uvjerenje da će obilježavanje sigurno biti dostojanstveno te da očekuje sve članove Vlade da dođu u Knin.

Vezano za 22 milijarde eura koje će Hrvatska imati na raspolaganju od Europske unije, naglasio je važnost članstva u EU, poručivši da je to više nego jednogodišnji proračun Hrvatske.

“Itekako je važna ova financijska injekcija. Zasigurno uvažava sve prioritete i razvojne, a poglavito one koji su vezani za posljedice koronavirusa u gospodarskom svjetlu”, rekao je Medved.

Ponosni su na hrvatsko članstvo u EU, kao i na postignuća, a slijedi im drugi dio posla vezan uz povlačenje tih sredstava.

Upitan je li Vlada spremna na projekte kako bi povukla europska sredstva, odgovorio je da je Vlada pokazala koliko je uspješnih projekata realizirala u proteklom mandatu.

“Prisjetimo se samo koliki je bio postotak ugovorenih sredstava 2016., a koliki je danas. Ekipirani smo dobro, imamo izvrsne kandidatkinje i kandidate za ministre, jako puno iskustva, naučenih lekcija. Imamo kvalitetne programe i vjerujem da ćemo nastaviti kao što smo i do sada”, poručio je Medved. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI