Medved povodom 30. obljetnice 3. gardijske brigade Kune: “Od Vukovara i Posavine pa do Zadra i krajnjeg juga branili ste i oslobađali domovinu”

Medved povodom 30. obljetnice 3. gardijske brigade Kune: “Od Vukovara i Posavine pa do Zadra i krajnjeg juga branili ste i oslobađali domovinu”

U prigodi 30. obljetnice ustrojavanja 3. brigade ZNG-a Kune, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitke rekavši, kako ih je u Domovinskom obrambenom ratu vodila snaga zajedništva te da su bili spremni na velika djela.

“Poštovani pripadnici 3. gardijske brigade Kune, dragi prijatelji, čestitam vam 30. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade!

Od Vukovara i Posavine pa do Zadra i krajnjeg juga branili ste i oslobađali domovinu, a uoči obljetnice VRO Bljesak prisjećamo se kako su Kune među prvima ušle u oslobođene Okučane.

Posebno se prisjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih Kuna u nadi da ćemo pronaći i sve naše nestale – to je naš prioritet i naša obveza prema svima njima i njihovim obiteljima.

Čestitam i pripadnicima Tenkovske bojne Kune koji nastavljaju pronositi tradiciju 3. gardijske brigade kao jamac mira i sigurnosti na ponos svih nas, a poglavito onih koji su najzaslužniji za slavu Kuna.

Vodila nas je snaga zajedništva i bili smo spremni na velika djela. U takvom zajedništvu djelujmo i danas na dobrobit naše domovine, s jednakom ljubavlju kao što smo to činili za vrijeme Domovinskog rata”, stoji u čestitki ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI