Medved najavio nastavak potpore hrvatskim braniteljima u BiH

Medved najavio nastavak potpore hrvatskim braniteljima u BiH

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar branitelja Tomo Medved razgovarao je u petak s predstavnicima hrvatskih braniteljskih i stradalničkih udruga iz BiH o nastavku potpore ovoj populaciji, priopćeno je nakon sastanka održanog u Mostaru.

Na sastanku se razgovaralo o problemima pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane, braniteljskim pravima i zakonima koji se odnose na braniteljska prava.

Prema priopćenju razgovaralo se i o budućoj suradnji kao i prilagodbi određenih zakona u Hrvatskoj koja će postati dio sustavnih rješenja i konkretne pomoći pripadnicima braniteljske populacije.

Zahvala Medvedu i Vladi

Predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga iz BiH zahvalili su ministru Medvedu na potpori koju ministar, ali i Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, čine za branitelje HVO-a u Bosni i Hercegovini.

Ministar hrvatskih branitelja kaže kako je radostan što je danas u Mostaru, te dodaje da će se nešto kasnije sastati i s predstavnicima branitelja „kako bi naše odnose koji su na zavidnoj razini, podignuli na još veću razinu“.

“Isto tako, obići ću Hrvatski dokumentacijski centar kako bi ostvarili još bolju komunikaciju ovog centra s institucijama Vlade RH i Hrvatskog dokumentacijskog memorijalnog centra u Zagrebu” rekao je Medved.

Kao zamjenik predsjednika HDZ-a, nastavlja, „želim pozvati građane Mostara da izađu na izbore i prepoznaju kvalitetu kandidata HDZ-a BiH i Marija Kordića, koji je u ovom izazovnom vremenu pandemije, kao liječnik, pokazao kako kvalitetno može voditi i organizirati jedan sustav da Mostar bude perspektivan grad, kao bi sve projekte od bolnice, Sveučilišta i drugih značajnih institucija zajednički podignuli na zavidnu europsku razinu što ovaj grad i zaslužuje“.

Izvor/ Vlada RH/ Vijesti.ba/ Foto: Fena

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI