Medved na 30. obljetnici ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 1991. godine: “Hrvatska Vlada nikada neće prestati tragati za nestalim braniteljima”

Medved na 30. obljetnici ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 1991. godine: “Hrvatska Vlada nikada neće prestati tragati za nestalim braniteljima”

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama, te s obitelji, ratnim prijateljima i brojnim izaslanstvima odao je počast, mučki ubijenim hrvatskim braniteljima.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na bjelovarskom groblju Borik uz ministra je bio i ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara, izvjestilo je ministarstvo hrvatskih branitelja.

Organizatori sjećanja iz Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Kusonje 91.- 93. podsjećaju da je prošlo 30 godina otkako su u masovnoj grobnici u Rakovom Potoku pronađena tijela 18 hrvatskih branitelja mučki ubijena u Kusonjama, te otkako su ispraćeni na svoja vječna počivališta na bjelovarskom groblju Borik

Sudjelujući na obilježavanju i odavanju počasti 18-orici poginulih hrvatskih branitelja, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kao izaslani premijera, istaknuo je da hrvatska Vlada nikada neće prestati tragati za nestalim braniteljima.

Podsjetio je kako su obitelji branitelja poginulih u Kusonjama pola godine trpjele agoniju ne znajući gdje su tijela njihovih najmilijih. Posmrtni ostaci hrvatskih branitelja pronađeni su sakriveni u masovnoj grobnici u Rakovom Potoku i to je bila prva otkrivena i ekshumirana masovna grobnica u Domovinskom ratu.

U spomen na ubijene hrvatske branitelje služena je sveta misa zadušnica u Katedrali Svete Terezije Avilske, stoji u priopćenju.

Foto: Press MHB/ Hina

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI