Medved: Milanović nastavlja neprihvatljiv dijalog; “Ne ukazuje mi na nikakav oblik isprike”

Medved: Milanović nastavlja neprihvatljiv dijalog; “Ne ukazuje mi na nikakav oblik isprike”

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved referirao se u nedjelju na ispriku predsjednika Republike Zorana Milanovića i njegov poziv premijeru na sastanak, rekavši kako mu to nije izgledalo kao isprika već mu se čini da je riječ o nastavku neprihvatljivog dijaloga.

“Ne ukazuje mi na nikakav oblik isprike, štoviše čini mi se da je to nastavak neprihvatljivog dijaloga. Neshvatljivo mi je uslijed čega proizlazi tolika nervoza i takav napad i nasrtaj predsjednika Republike na neovisna tijela koja postupaju po zakonu, te na samog Predsjednika Vlade, cijelu Vladu i pojedine kolege ministre”, rekao je Medved koji je bio na komemoraciji za stradale civile i branitelje u Domovinskom ratu s područja Gline.

Dodao je i kako nije riječ samo o prepirkama, nego o otvorenom nasrtaju predsjednika Republike prema samostalnim državnim tijelima.

“Stav Vlade na čelu s Andrejem Plenkoviće je zagovaranje snaženja neovisnosti tijela koje se bave progonom koruptivnih i kriminalnih radnji i aktivnosti, odnosno snaženje njihovog samostalnog rada. Drugo, nema nedodirljivih i upravo naš stav jest da ta tijela kroz svoj neovisan rad razotkriju i procesuiraju sve počinitelje svih oblika kaznenih djela i koruptivnih radnji. I to je ono što Vlada s premijerom podržava”, rekao je Medved.

Milanovićev istup nazvao je neprimjerenim.

“Mi ovdje govorimo o dva pristupa, jedan je onaj koji zagovara Vlada, a to je zakonito postupanje svih tijela i službi i njihova neovisnost u radu, a s druge strane imamo i čujemo različite kritike od strane predsjednika, što mi je potpuno neshvatljivo, prema tim tijelima, a neshvatljiva mi je i nervoza predsjednika Republike, glede procesuiranja. Mi i cijela javnost iščekujemo rezultate procesa koji one provode”, poručio je potpredsjednik Vlade.

Nakon što su iz Vlade zatražili ispriku predsjednika Zorana Milanovića zbog njegovih jučerašnjih izjava, on je na Facebooku ironično poručio da se u dobroj vjeri ispričava svima, a ponajprije ministrima, koje su premijer i neki njegovi suradnici svojom indolentnošću, neradom i nepoduzimanjem doveli u položaj namagarčenja, tj. izložili ih nezasluženoj blamaži. Potom je ponovno pozvao na sastanak premijera Andreja Plenkovića, a u kontekstu afere Janaf i njihovih različitih gledanja na funkcioniranje državnih institucija. (Hina)

Foto: Screenshot NovaTV

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI