BiH: U međunarodnoj policijskoj akciji “RIVER” uhićeno pet krijumčara ilegalnih migranata

BiH: U međunarodnoj policijskoj akciji “RIVER” uhićeno pet krijumčara ilegalnih migranata

Pet osoba uhićeno je u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji usmjerenoj protiv organizatora krijumčarenja ljudima, potvrdili su tijekom dana iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.

Akcija pod kodnim nazivom “River” provedena je u više gradova na sjeveru Bosne, a policajci su tragali za osobama koje se terete za kaznena djela udruživanja u kriminalne skupine radi krijumčarenja migranata tijekom ove godine.

Uhićenja i pretrage objekata koje su koristlii osumnjičenici provedene su na području Prijedora, Bosanske Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada.

U priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni kontaktirali s osobama iz Hrvatske, Srbije i Slovenije te da su za visoke novčane iznose krijumčarili skupine o po nekoliko desetaka migranata ka državama-članicama EU odnosno ka Hrvatskoj i Sloveniji.

Kako je istaknuto akcija “River” je zapravo koordinirana međunarodna operacija u kojoj sudjeluje više država a cilj joj je borba protiv ilegalnih migracija na području zapadnog Balkana. (Hina)

Foto/ SIPA BiH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI