Plenković čestitao Međunarodni dan žena: Ravnopravnost žena i muškaraca temeljna je vrednota Ustava

Plenković čestitao Međunarodni dan žena: Ravnopravnost žena i muškaraca temeljna je vrednota Ustava

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u petak svim ženama Međunarodni dan žena, koji se obilježava 8. ožujka, poručivši da je ravnopravnost između muškaraca i žena temeljna vrednota našeg ustavnog poretka, te da broj i aktivnost žena u svim društvima mora biti jednaka s muškarcima, osobito na vodećim položajima.

“Ovo je prilika da se podsjetimo položaja žena u hrvatskom društvu te da našim zajedničkim naporima za jednakopravnost položaja žena nastavimo borbu za neotuđivo dostojanstvo i prava žena. Ravnopravnost između muškaraca i žena je temeljna vrednota našeg ustavnog poretka, ona se očituje u svakoj zajednici, prije svega uključenosti i ravnopravnosti žena u sve aspekte društvenog života”, rekao je Plenković, koji je prije početka sjednice Vlade novinarkama u novinarskoj sobi podijelio cvijeće u povodu Dana žena.

Istaknuo je kako njegova Vlada promiče i ekonomska i politička i društvena prava žena te se aktivno bori protiv svih oblika diskriminacije na temelju spola, a posebno protiv nasilja nad ženama.

“Stoga želim izraziti iskreno poštovanje svim ženama u Hrvatskoj, zahvaliti na njihovom radu i požrtvovnosti, snazi i doprinosu izgradnji hrvatskog društva, naravno svima vama koje ste u politici angažirane, onima koje su u gospodarstvu, obrazovanju, socijali, nizu profesija. Mislim da broj i aktivnost žena u svim društvima mora biti jednaka muškarcima, a osobito na rukovodećim položajima. To su one zadaće koje ostaju pred svima nama”, poručio je premijer i čestitao Međunarodni dan žena u ime svih kolega. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI