Otvoren 58. Međunarodni festival djeteta u Šibeniku – Predsjednica Grabar-Kitarović: “I moja su djeca odrastala s ovim festivalom na šibenskim ulicama”

Otvoren 58. Međunarodni festival djeteta u Šibeniku – Predsjednica Grabar-Kitarović: “I moja su djeca odrastala s ovim festivalom na šibenskim ulicama”

Podizanjem festivalske zastave ispred šibenske Gradske vijećnice i izvođenjem himne ‘Zdravo maleni’ u subotu navečer je otvoren 58. Međunarodni festival djeteta u Šibeniku, pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je i nazočila otvorenju festivala.

“S velikim sam veseljem danas tu s vama, i to ne samo kao pokroviteljica, već i kao prijateljica i posjetiteljica. I moja su djeca odrastala s ovim festivalom na šibenskim ulicama. Djeca su budućnost, a tu u Šibeniku, poznatom po svojoj bogatoj povijesti, djeca se igraju i stvaraju, a baš Međunarodni dječji festival im je dao priliku da budu kreativna. Za vrijeme Festivala ni odrasli ne potiskuju dijete u sebi, jer je na taj način jedino moguće razumjeti najmlađe. Želim vam da i dalje budete nositelji dječjeg stvaralaštva, još puno, puno godina”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović na otvaranju Međunarodnog dječjeg festivala.

Kao jedinstvenoj kulturnoj priredbi koja je Šibeniku podarila status grada prijatelja djece festivalskim programima umjetničkog stvaralaštva za djecu i poticanjem dječje kreativnosti, za doprinose tijekom Domovinskog rata i razvoj ukupne umjetničke produkcije za djecu u Republici Hrvatskoj, predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik.

Predsjednica Republike je dodijelila MDF-u i Povelju Republike Hrvatske koju je primio Ante Pulić, direktor festivala za vrijeme Domovinskog rata.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI