Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina – Na Brdu ukazanja u Međugorju postavljen transparent kojim se Mamiću poručuje da mu “neće pomoći ni Gospa”

Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina – Na Brdu ukazanja u Međugorju postavljen transparent kojim se Mamiću poručuje da mu “neće pomoći ni Gospa”

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Zdravko Mamić proglašen je danas na sudu u Osijeku krivim po obje točke optužnice koje se odnose na njega te je dobio ukupno 6 i pol godina zatvora.

Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Damir Vrbanović 3 godine. Oni su bili optuženi za izvlačenje gotovo 117 milijuna kuna iz Dinama te da su državni proračun oštetili za 12,2 milijuna kuna.

Zdravko Mamić kriv je i za izvlačenje novca u slučaju podjele transfera s Lukom Modrićem. Riječ je o 80,9 milijuna kuna, od kojih je Dinamo platio 14 milijuna poreza, a ostatak isplatio Modriću.

Od tog novca sebi je zadržao 14,9 milijuna kuna, a ostalih 52 milijuna predao Mamiću i članovima njegove obitelji.

Braća Mamić i Vrbanović proglašeni krivima za izvlačenje novca iz Dinama u slučaju podjele transfera s Dejanom Lovrenom kako bi se priskrbila nepripadna imovinska korist mlađem Mamiću od 25,8 milijuna kuna.

Sudac je naložio i plijenidbu Mamićevih nekretnina, ali taj proces će krenuti tek nakon što presuda postane pravomoćna.

Sinoć diljem Hrvatske, ali i BiH, osvanulo je mnoštvo transparenata protiv osuđenog gazde Dinama. Tako je Na Brdu ukazanja u Međugorju postavljen transparent kojim se Mamiću poručuje da mu “neće pomoći ni Gospa”.

Autor/H/B.B./Foto/Bljesak.info

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI