Međimurski župan Matija Posavec je nositelj liste HNS-a za EU izbore: “Jako puno rada, obilje razumijevanja i tolerancije i nimalo ideologije. I to će biti moja kampanja”

Međimurski župan Matija Posavec je nositelj liste HNS-a za EU izbore: “Jako puno rada, obilje razumijevanja i tolerancije i nimalo ideologije. I to će biti moja kampanja”

Središnji odbor Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) u subotu je odlučio da na izbore za Europski parlament u svibnju 2019. ide samostalno “s novim licima, politikom i vrijednostima”, a nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec.

Matija Posavec je istaknuo kako sadašnje stanje u državi i politici traži drugačiji pristup politici, stoga na njegovoj listi neće biti sadašnje stranačko vodstvo, nego će je predvoditi mladi ljudi koji su se dokazali u svojim sredinama.

“Na listi će biti oni koji su na svojim izvršnim funkcijama u županijama, općinama i gradovima donosili konkretne odluke za bolji standard njihovih stanovnika, poput ukidanja prireza, besplatnih udžbenika za učenike i povlačenja sredstava iz EU fondova”, rekao je Posavec.

Zagreb: HNS predstavio odluku o izlasku stranke na izbore za Europski parlament 02.02.2019., Zagreb – Na konferenciji za novinare HNS-a u hotelu International predstavljena je odluka Sredisnjeg odbora o samostalnom izlasku stranke na izbore za Europski parlament u svibnju. Odluceno je da nosioc liste bude medjimurski zupan Matija Posavec.
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL


Uz Posavca kao nositelja, na listi su i predsjednica pulskog HNS-a Kristina Bulešić, saborski zastupnik Stjepan Čuraj, predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević, zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, a potpuna lista od 12 kandidata bit će predstavljena u nadolazećim tjednima.

Posavec je kazao kako su primili ponude za suradnju, ali da je njegov uvjet kao nositelja liste bio da na izbore idu samostalno i bez partnera, temeljeno na dosadašnjim rezultatima te vjeruje kako će na izborima postići dobre rezultate.

“Želim Hrvatskoj ponuditi međimurski model razvoja koji bih sažeo u nekoliko riječi: jako puno rada, obilje razumijevanja i tolerancije i nimalo ideologije. I to će biti moja kampanja”, istaknuo je Posavec dodavši kako je fokus kampanje zastupanje ravnomjernog razvoja Hrvatske, bez obzira na bilo kakvu Vladinu, nacionalnu ili lokalnu politiku.

Ako osvoji najviše preferencijskih glasova, prihvatit će ulogu zastupnika u Europskom parlamentu jer su, dodaje, uloga zastupnika i župana nespojive. U tom slučaju, njegovi zamjenici nastavit će posao do kraja mandata ili će se održati novi izbori za župana.

Na pitanje vidi li se u budućnosti kao predsjednik HNS-a, Posavec je kazao kako je politika slična nogometu. “Trčite, trčite, a ako ne zabijete gol, onda vam je badava to trčanje. Idemo korak po korak”, zaključio je Posavec. (Hina)

Foto/Davorin Visnjic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI