Željko Jovanović u Saboru podržao prosvjed medicinskih sestara i tehničara: “Aposlutna podrška prosvjednicima, nadamo se da će uspjeti izboriti svoja prava”

Željko Jovanović u Saboru podržao prosvjed medicinskih sestara i tehničara: “Aposlutna podrška prosvjednicima, nadamo se da će uspjeti izboriti svoja prava”

Oporbeni saborski klubovi SDP-a i HSS-a dali su u četvrtak puno podršku medicinskim sestrama i tehničarima koji su ranije prosvjedovali na Markovom trgu zahtijevajući povećanje osnovice plaće za 25 posto.

Aposlutna podrška prosvjednicima, nadamo se da će uspjeti izboriti svoja prava, rekao je Željko Jovanović (SDP), navodeći da je stanje u zdravstvu loše, plaće male, pa zdravstveni radnici napuštaju Hrvatsku.

Hrvatsko zdravstvo nikada nije raspolagalo s više novca, a istovremeno nikada nije bilo veće nezadovoljstvo, kako osoblja, tako i korisnika, a i dugovi su nikad veći, ustvrdio je Jovanović pitajući se što ministar zdravstva Milan Kujundžić čini da bi spriječio kolaps sustava zdravstva.

“Ne čini ništa”, odgovorio je i pozvao premijera Andreja Plenkovića da pod hitno osigura da zdravstvo ne kolabira pod teretom dugova i kadrovskih problema. Ako se to dogodi, to više neće biti odgovornost minisitra Kujundžića, nego premijera, Bandićevih žetončića i svih koji podržavaju Vladu, poručio je u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodno iznošenje stajališta.

“Može se i mora više”, poručuje Davor Vlaović (HSS) ministru zdravstva i ostalim članovima Vlade, pozivajući se na primjer Rumunjske koja je svojim sestrama podigla plaće za više od 50 posto.

Može se i mora više, ako ministar ne zna kako je red da prepusti mjesto onome tko zna i može, kaže Vlaović i poručuje: “Ako se moglo naći 4,5 milijarde kuna za brodogradnju, 250 milijuna za Croatia Airlines može i za 30 tisuća medicinskih sestara”. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI