BORBA ZA MJESTO NA LISTI HDZ-a: KAKO JE MARIJANA PETIR POSTALA GLASNOGOVORNICA PLENKOVIĆEVE VLADE?!

BORBA ZA MJESTO NA LISTI HDZ-a: KAKO JE MARIJANA PETIR POSTALA GLASNOGOVORNICA PLENKOVIĆEVE VLADE?!

Nedjelja je dan za obitelj – upravo to su kao najčešći razlog za uvođenje slobodne nedjelje navodili hrvatski građani koji su sudjelovali u istraživanju kojega sam provela u veljači 2019. godine kao hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, a koje je pokazalo da se više od 80% hrvatskih građana zalaže za uvođenje neradne nedjelje. Istraživanje koje sam provela 2018. godine, pokazalo je da 50% zaposlenih u Hrvatskoj radi prekovremeno, a najveći problem uočen je upravo u sektoru trgovine.” – istaknula je bivša hrvatska eurozastupnica Marijana Petir, komentirajući Vladinu najavu prijedloga zakona po kojemu će trgovine moći biti otvorene samo 14 nedjelja u godini.

Eto oglasila se i Marijana Petir nekadašnja glasnogovornica kampanje Stjepana Mesića, europarlamentarka i žena koja je pomogla Kreši Beljaku da postane predsjednik HSS-a, na što joj je Beljak srdačno zahvalio. Bivša europarlamentarka je ostala bez posla ali to je ne smeta da se bavi makar amaterski problemima, pa se tako sada uhvatila i neradne nedjelje. Radila je i ankete koje bi trebale predstavljati reprezentativni dio sudionika u pitanjima neradne ili radne nedjelje. Zanimljivo je, Stožer civilne zaštite u utorak je zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom, što će na to kazati Petir?

No, Marijana nam ne gubi vrijeme: Želja joj je da glumi influencericu

A u svojoj jednoj objavi između ostalog kaže NE POSTOJI ni minuta koju bismo trebali potratiti. Uhvatite trenutak.” Uz to idu hashtagovi žena, putnica, uživajte u životu, oduzima dah, bajka, moda, fotografija i fotograf. Dakle, Marijana sve zna a i sada ima puno više vremena.

Podsjetimo se da je sve dok je autoritarni predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije doslovce izbacio iz stranke, jer mu je beskrajno išla na živce svojim stavovima, bila je gorljiva članica, a uz predsjednika, pokojnog Jožu Friščića, koji je također vodio ”rat” sa mladom, svojeglavom Marijanom, bila je najpoznatije lice HSS-a.

Treba priznati da je Marijana završila dva fakulteta te poslijediplomski studij iz Managementa neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja. Po struci je profesorica biologije i teologinja.

Uvijek se deklarirala kao vjernica, kršćansko- konzervativnog svjetonazora, a od prvog je trenutka svoga političkog djelovanja bila iznimno angažirana na razvoju sela, zaštiti okoliša i promoviranju tradicijskih i općeljudskih vrijednosti.

Vodila je i Ured za socijalni nauk Crkve Sisačke biskupije, a kao predstavnica HBK, odnosno Katoličke crkve, postala je i vanjski član saborskog Odbora za ljudska prava i manjine što je tada izazvalo velike prijepore. Uskoro je ponijela ”titulu” homofoba desetljeća na LGBT Prideu u Zagrebu 2011., ali nije se zbog toga pretjerano nervirala, ostajući vjerna svojim duboko usađenim kršćanskim stavovima, koje mnogi smatraju prilično nazadnima i ”zadrtim”, ali, to je njezin odabir i njezino pravo.

Ako se gleda njezina politička biografija, izbor bi mogao biti šarolik. U političkom životu je bila samo članica HSS-a, iz kojeg ju je Krešo Beljak izbacio 2016., ali kao i stranka, pokazala je da može sa svima. Bila je glasnogovornica ministarstva zaštite okoliša u Račanovoj vladi, vodila je predsjedničku kampanju Stipe Mesića kad se ovaj kandidirao po drugi put, bila je dožupanica Sisačko-moslavačke županije u vrijeme SDP-ovke Marine Lovrić.

Danas se Marijana Petir javlja kao trbuhozborac Andreja Plenkovića i njegove vlade koji rade na tome da se rad nedjeljom zabrani, ali samo trgovcima. Kad to prođe naći će neku drugu zanimaciju. Očito Marijana Petir računa na visoko mjesto na listi HDZ-a za parlamentarne izbore…Sve u svemu vrijeme će pokazati gdje se svrstala velika vjernica Petir.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI