Milanović posjetio manifestaciju Picokijada: “Moramo paziti da ljude ne izmaltretiramo s kampanjom”

Milanović posjetio manifestaciju Picokijada: “Moramo paziti da ljude ne izmaltretiramo s kampanjom”

Predsjednički kandidat SDP-a bivši premijer Zoran Milanović danas je u Đurđevcu, gdje je posjetio manifestaciju Picokijada, komentirao svoj ulazak u predsjedničku kampanju.

Na pitanje hoće li se okušati u miješanju palente, kao što je to jučer radila aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ili u pjevanju kao Miroslav Škoro, Zoran Milanović je rekao da će se držati “onoga što znam”.

“Priznajem da ne znam miješati palentu. Možda naučim”, kazao je Milanović te dodao kako u Đurđevcu nije bio nekoliko godina, ali i da je nekoliko puta već bio na Picokijadi, prenosi RTL.

“Moramo paziti da ljude ne izmaltretiramo s kampanjom”, kazao je Milanović i dodao kako se slaže s Grabar-Kitarović da je pola godine duga kampanja.

“To predugo traje. Jedino što možemo raditi je govoriti neistine i obećavati stvari koje ne možemo napraviti. A ja to neću raditi”, kazao je Milanović te dodao kako je svaka kampanja “od vrata do vrata”, a da se posebno to odnosi na predsjedničku kampanju jer se predsjednika bira direktno.

“Ne možete baš ljudima ići od vrata do vrata, to je malo pretenciozno. Ali da, biti među ljudima, bez protokola, vozikati se oko i ići… To da. To sam radio 12 godina”, rekao je Milanović.

Milanović je kazao da ankete treba uzimati jako oprezno i da ih treba shvaćati ozbiljno, ali i dodao kako se znaju dogoditi i greške. “Treba dobit glas više i to je to”, kazao je Milanović.

Komentirao je i današnji sastanak Europskog Vijeća i mogućnost da premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković bude izabran za neku od funkcija u Europskoj uniji. Naglasio je da je ove godine puno veća pomutnja oko izbora nego prije pet godina kada su dvije najveće stranke imale većinu. Rekao da bi za reputaciju Hrvatske bilo dobro da Plenković dobije neku funkciju u Europskoj uniji.

“Ja sam 2014. godine mogao otići u Bruxelles s mjesta predsjednika Vlade na mjesto, sigurno, potpredsjednika Europske komisije, ali nisam”, otkrio je Milanović te dodao da je pitanje vjeruju li ljudi onome za kojega smatraju da ima “rezervnu poziciju”.

“Kada znaju da imaš rezervnu poziciju koja se piše sa šest nula, onda znaju da nisi njihov”, kazao je Milanović za RTL.

Izvor/RTL/Foto/Facebook/Zoran Milanović

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI