MUP: Noć na Maljevcu protekla mirno

MUP: Noć na Maljevcu protekla mirno

Granični prijelaz Maljevac – Velika Kladuša gdje je prije dva dana skupina migranata spriječena pri ulasku u Hrvatsku i dalje je zatvoren, a noć je protekla mirno, izvijestio je MUP.

Na bosanskohercegovačkoj strani, prema policijskim podacima, nalazi se oko 200 migranata koje osigurava policija BiH, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

U policiji kažu da “nisu imali postupanja” i ističu da “poduzimaju potrebne mjere i radnje na zaštiti državne granice, ujedno i vanjske granice EU, primjenjujući sve nacionalne i europske pozitivne pravne propise”.

“Naglašavamo da su na cijelom području raspoređene jake policijske snage u dovoljnom broju koje provode zaštitu i nadzor državne granice te sprječavaju ilegalne prelaske, a sustavno pratimo razvoj događaja na terenu i sukladno tome uključujemo potreban broj policijskih službenika i druge opreme potrebne za zaštitu državne granice. Ujedno, u stalnom smo kontaktu s predstavnicima policije BiH te pratimo stanje sigurnosti na tom području”, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Izvijestili su i da je prelazak putnika moguć na graničnom prijelazu Bogovolja, dok se za prijevoz robe može koristiti MCGP Ličko Petrovo Selo. (Hina)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI