Liječnici američkog predsjednika Donalda Trumpa kažu da mu je bolje, mogao bi se u ponedjeljak vratiti u ured

Liječnici američkog predsjednika Donalda Trumpa kažu da mu je bolje, mogao bi se u ponedjeljak vratiti u ured

Zdravstveno stanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji se zarazio koronavirusom, popravlja se i mogao bi se vratiti u Bijelu kuću već u ponedjeljak, kazali su nedjelju liječnici koji ga liječe u vojnoj bolnici.

„Pacijent se nastavlja oporavljati. Nema povišenu tjelesnu temperaturu od petka ujutro, vitalni znakovi su mu stabilni”, rekao je liječnik Sean Dooley novinarima u bolnici Walter Reed nedaleko od Washingtona, u kojoj se Trump liječi od petka.

Trump je u subotu objavio četverominutni video u kojem je izjavio da će „pravi test” što se tiče njegova zdravlja uslijediti u idućih nekoliko dana.

„Razdoblje od nekoliko idućih dana, mislim da je to pravi test, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi u tih nekoliko dana”, kazao je.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien rekao je nešto ranije da se Trump osjeća jako dobro i da se želi vratiti na posao u Bijelu kuću, ali i da će ostati u bolnici još neko vrijeme.

“Razgovarao sam jutros s predstojnikom Ureda Bijele kuće Markom Meadowsom i dobra vijest je da se predsjednik osjeća jako dobro i da se zapravo želi vratiti kući u Bijelu kuću i vratiti natrag na posao, ali mislim da će ostati u Walter Reedu barem još neko vrijeme”, rekao je O’Brien za CBS-jevu emisiju “Face the Nation.”

O’Brien, koji je tijekom ljeta i sam bio zaražen koronavirusom, rekao je da su sedmi i osmi dan bolesti kritični te da liječnici stoga žele biti blizu predsjednika.

Liječnički tim Bijele kuće kazao je u subotu ujutro da mu se stanje popravlja i da već govori o povratku u Bijelu kuću.

Liječnik Bijele kuće Sean P. Conley rekao je u subotu novinarima ispred bolnice da Trump nema problema s disanjem i da ne dobiva kisik.

Conley je rekao da Trump dobiva antivirusni lijek remdesivir, zatim eksperimentalni lijek Regeneron’s REGN-COV2, te cink, vitamin D, famotidin, melatonin i aspirin.

Izvor/ Hina/ Foto: The White House/ Getty Images

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI