LIJEČNICA I PJESNIKINJA U TEŽNJI ZA ŽIVOTOM S PRIRODOM: Senka Slivar – Čipkasta oaza sna!

LIJEČNICA I PJESNIKINJA U TEŽNJI ZA ŽIVOTOM S PRIRODOM: Senka Slivar – Čipkasta oaza sna!

Knjiga poezije “Čipkasta oaza sna” autorice Senke Slivar predstavljena je u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu potkraj travnja. To je treća zbirka autorice Senke Slivar koja je liječnica, specijalistica fizijatrije u Toplicama Lipik, a rodom je iz Hercegovca te živi u Pakracu. Članica je Udruge amaterskih slikara i pisaca „Matko Peić“, Udruge za promicanje kulture i kulturne baštine Lipika „Tilia“, Matice hrvatske te Hrvatskog sabora kulture.

Pjesnikinja Slivar, prvu zbirku poezije „Eros u jutarnjim vrtovima“ objavila je 2014. godine, a godinu kasnije „Zlatovez ljubavi“. U svakoj knjizi autorica u prvom redu bilježi vrijeme nastanka svojih pjesama od kojih su mnoge nastale u praskozorje, pa se to može nazvati i „dnevnikom nadahnute muze“! Knjiga „Čipkasta oaza sna“ je posebno djelo, originalno u kojemu pjesnikinja oslikava svoju lirsku ispovijed u maniri „ženskog pisma“. Kroz poeziju govori metaforički, a temeljna joj je odrednica ljubav koja pokreće sve u životu, koja spaja ljude i pokreće njihove aktivnosti. Među inima pjesme govore sve, te izravnim jezikom šalju poruku ljubavi.

Autorica Slivar članica je brojnih stručnih udruženja, a posebno se ističe njezino zalaganje za život s prirodom i u prirodi. Njezina širina i znanje nadilazi društvene okove, jer joj je život s prirodom i u prirodi koji promišlja kroz poeziju svijet realnosti ali i onostranosti. Promišlja svijet ljubavi, a ljubav sve pokreće.

Prikradaš se:

bojama, oblicima, mirisima, zvukovima.

Slikaš me, oblikuješ, ovijaš, uglazbljuješ, na svilu nanosiš.

U akvarel od svijeta me skrivaš.

Pjesma: Zrak

Lagana kao pero, uzdižem se…

Ja sam zrak.

Posve oslobođena praznina.

U bojama vječnosti hodamo, plivamo, zaranjamo, izranjamo, letimo… nebo, more i mi u bojama vječnosti.

Autor:Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI