Miro Bulj: Vlast je licemjerna prema žrtvi 12 stradalih redarstvenika u Borovom Selu

Miro Bulj: Vlast je licemjerna prema žrtvi 12 stradalih redarstvenika u Borovom Selu

Mostov zastupnik Miro Bulj u petak je u Saboru upitao zašto još nisu procesuirani počinitelji ratnog zločina nad 12 hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu 1991. godine, prozivajući državne vlasti kao licemjerne jer ništa ne poduzimaju u tom smjeru.

“Izražavam stav da je licemjerno da Vlada i predsjednica Republike liju suze svake godine, dok institucije ništa ne poduzimaju za procesuiranje ratnih zločina”, poručio je Miro Bulj u slobodnoj raspravi.

Zauzeo se za blokadu Srbije u pristupnim pregovorima za članstvo u EU, te da joj se ne dopusti otvaranje pregovaračkih poglavlja 23. i 24. Vlastima je zamjerio da se Povjerenstvo za praćenje srbijanskih pregovora uopće ne sastaje, a trebalo bi četiri puta godišnje, “niti ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja je bila savjetnica srbijanskog ministra vanjskih poslova “malog Slobe” Ivice Dačića, podnosi izvješće”.

“Umjesto toga, Srbija je dobila mogućnost da bude ‘mali Haag’, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića prima se u Hrvatskoj. Čak u Srbiji postoje fizičke osobe koje se bore za naše ljude, a Vlada ništa ne poduzima”, istaknuo je Bulj.

Naglasio je da su hrvatski redarstvenici u Borovom Selu ubijeni na najsvirepiji i najkrvaviji način, da “četnici slobodno šetaju” blizu mjesta gdje je poginuo heroj obrane Vukovara Blago Zadro, a od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražio je da kaže kakva je sudbina dr. Ivana Šretera.

Ivan Šreter je početkom Domovinskog rata bio šef HDZ-a u Pakracu te šef Regionalnog kriznog stožera za Zapadnu Slavoniju. U ljeto 1991. (18. kolovoza) zarobili su ga srpski teroristi, a otad mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je odveden u logor Bučje. Posljednji put viđen je živ 29. kolovoza 1991. godine, a njegovi posmrtni ostatci do danas nisu pronađeni, kazao je Bulj. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI