Legende boksa braća Kličko obećavaju da će se boriti za Ukrajinu

Legende boksa braća Kličko obećavaju da će se boriti za Ukrajinu

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Vitali Klitschko rekao je da će uzeti oružje zajedno sa svojim bratom i kolegom iz Kuće slavnih Vladimirom Kličkom kako bi se borio u “krvavom ratu” nakon ruske invazije na njihovu zemlju, Ukrajinu.

Rusija je započela svoju invaziju kopnom, zrakom i morem u četvrtak nakon objave rata predsjednika Vladimira Putina. Procjenjuje se da je oko 100.000 ljudi pobjeglo jer su eksplozije i pucnjavi potresli velike gradove. Prijavljeni su deseci ubijenih.

Vitali Kličko, koji je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Kijeva od 2014. godine, rekao je da je spreman za borbu.

“Nemam drugog izbora, moram to učiniti. Borit ću se”, rekao je 50-godišnjak, poznat kao “Dr. Ironfist” tijekom svojih borbenih dana, za britansku televizijsku kuću ITV Good Morning Britain.

Vitalij Kličko rekao je da je Kijev ugrožen i da je glavni prioritet rad s policijskim i vojnim snagama na podršci kritičnoj infrastrukturi, uključujući isporuku struje, plina i vode za svoje građane.

Dodao je da su civili spremni braniti Kijev kao vojnici.

“Vjerujem u Ukrajinu, vjerujem u svoju zemlju i vjerujem u svoj narod”, rekao je Vitali Klitschko.

Bivši prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko upisao se u rezervnu vojsku Ukrajine ranije ovog mjeseca, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da je brani.

“Ukrajinski narod je jak. I ostat će vjeran sebi u ovoj strašnoj iskušenju. Narod koji čezne za suverenitetom i mirom. Narod koji ruski narod smatra svojom braćom”, napisao je u objavi na LinkedInu u četvrtak.

“Zna da oni u osnovi ne žele ovaj rat. Ukrajinski narod je izabrao demokraciju.

“Ali: Demokracija je krhak režim. Demokracija se ne može braniti, potrebna joj je volja građana, zalaganje svih. U osnovi, nema demokracije bez demokrata.”

Izvor/ CNN/ Foto: Screenshot/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI