KVALITETNIJI I BOLJI UVJETI RADA – Ministar Božinović posjetio obnovljenu I. Policijsku postaju Zagreb

KVALITETNIJI I BOLJI UVJETI RADA – Ministar Božinović posjetio obnovljenu I. Policijsku postaju Zagreb

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i pomoćnika ministra Cvjetka Obradovića, obišao je u srijedu novouređene prostore zagrebačke Prve policijske postaje na Strossmayerovu trgu.

Božinović je rekao kako u 1. policijsku postaju u središtu glavnog grada dolazi puno stranaka iz raznih razloga, te da kroz postaju godišnje prođe njih više od 8000 vezano uz upravne djelatnosti, uz one koji tu dolaze iz drugih razloga. Stvoreni su pristojni uvjeti, otvorena je soba za ispitivanje osumnjičenika, a donedavno su za to morali tražiti termine u Sektoru kriminalističke policije Heinzelovoj ulici, podignuta je učinkovitost i ekonomičnost posla, izjavio je Božinović novinarima.

Ocijenio je kako su prije obnove policijski službenici Prve policijske postaje do prije dva mjeseca radili u neprimjerenim uvjetima i ispod svake razine. Najavio je kako će se idućeg tjedna u Đurđevcu otvoriti nova policijska postaja te da je u planu investiranje u 50-ak objekata za policiju diljem Hrvatske, uvjeren da su uz opremanje, sređivanje uvjeta smještaja policijskih službenika i službenica učinjeni snažni iskoraci u davanju digniteta toj profesiji.

Podsjetio je kako su prošle godine u MUP-u započeli s projektima opremanja policajaca, nabavke nužne opreme i onoga što je bilo prilično zapostavljeno.

“Nekih 5000 policijskih službenika i službenica nije imalo dovoljno opreme, pa čak ni nužnu. Nakon uvida u stanje krenuli smo u reviziju ugovora vezano za poslovne prostore u kojima su smještene policijske postaje i uprave, ali i na renoviranje postojećih i investiranje u nove. I taj je dio bio zapušten i gotovo 10 do 15 godina nije bilo ozbiljnijih investicija u te prostore i napravili smo plan koji se realizira”, rekao je Božinović.

Napomenuo je kako je policijska postaja Otok nedavno preseljena u potpuno novu zgradu, u dogovoru sa HEP-om. “Bilo je i specifičnih ugovora u najmu prostora primjerice za policijsku postaju u Opatiji i s najmodavcem smo u pregovorima uspjeli smanjiti najamninu za 20 posto, s time da ćemo do kraja godine naći novo rješenje za smještaj”, istaknuo je.

Načelnik zagrebačke Prve policijske postaje Dražen Kralj zahvalio je ministru i MUP-u što su prepoznali njihove potrebe u svakodnevnom radu, izrazivši nadu da će poboljšani radni uvjeti imati izravnu posljedicu kvalitetnijeg rada postaje. Obnovljeno je oko 250 četvornih metara prostora, renovirana su dva sanitarna čvora, soba za ispitivanje potpuno je obnovljena i opremljena, kao i prostor za dežurstva i prijam stranaka, a u postaji je potpuno izmijenjen namještaj.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR
Foto galerija:

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI