Premijer Andrej Plenković: Pratimo stanje kvalitete zraka u Slavonskom Brodu i onečišćenja u Savi

Premijer Andrej Plenković: Pratimo stanje kvalitete zraka u Slavonskom Brodu i onečišćenja u Savi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u srijedu, nakon nesreće u naftnoj rafineriji u Bosanskom Brodu,da Vlada prati stanje kvalitete zraka i onečišćenja u Savi.

Naglasio je da je čitavu večer bio u kontaktu s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem, gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom i ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem te ministrima unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, obrane Damirom Krstičevićem i zdravstva Milanom Kujundžićem.

„Pratili smo situaciju i žao nam je što je došlo do eksplozije. Izražavam sućut obitelji poginulog radnika rafinerije“, poručio je Plenković prije podnošenja godišnjeg izvješća Saboru.

„Naša bolnica u Slavonskom Brodu bila je spremna prihvatiti ranjene ako je do toga trebalo doći. Izgleda da su oni svojim sredstvima pružili svu moguću pomoć“, kazao je

Naglasio je da Vlada u ovom trenutku prati stanje kvalitete zraka i onečišćenja u Savi na čemu su angažirane sve službe. Rekao je i da BiH formalno nije zatražila pomoć. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI