Kustić na Kongresu Svjetske nogometne organizacije (FIFA): Nogometni svijet je impresioniran našim postignućima

Kustić na Kongresu Svjetske nogometne organizacije (FIFA): Nogometni svijet je impresioniran našim postignućima

U ruanskom Kigaliju je održan 73. Kongres Svjetske nogometne organizacije (FIFA), na kojem je sudjelovala i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem.

“Bez kurtoazije, na svakom koraku osjećamo da je nogometni svijet impresioniran našim postignućima i medaljama na svjetskim prvenstvima, ali prije svega kontinuitetom uspjeha jer on potvrđuje da se radi o sustavnom radu, a ne pojedinačnom bljesku. Boravak u Kigaliju potvrdio nam je da HNS uživa visok ugled među savezima članicama UEFA i FIFA, a te kvalitetne odnose nastavit ćemo razvijati u budućnosti”, naglasio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Glavna točka programa bili su izbori za predsjednika Fife za razdoblje 2023.-2027., a na kojima je aklamacijom nacionalnih saveza jedini kandidat Gianni Infantino dobio novi mandat na čelu svjetske nogometne organizacije.

“Najavili smo Gianniju Infantinu svoju podršku još u rujnu kada nas je primio na sastanku u Parizu, a to smo potvrdili i tijekom sjajno organiziranog Svjetskog prvenstva u Kataru. Vjerujemo da je FIFA proteklih godina učinila značajne korake naprijed te je današnji Kongres pokazao da Infantino ima podršku svih FIFA-članica da nastavi s reformama i s razvojem nogometa diljem svijeta. Čestitam predsjedniku Infantinu na izboru te mu želim puno sreće i uspjeha u narednom mandatu koji će, vjerujem, obilježiti spektakularno Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Kongres je održan u glavnom gradu Ruande, Kigaliju, što Kustić hvali kao važnu poruku:

“Smatram da je odličan potez FIFE održati Kongres u Ruandi, jednoj od slabije razvijenih zemalja svijeta. Odgovornost je FIFA-e razvijati nogomet i brinuti o svim zemljama članicama, a posebno onima siromašnijima – bilo je lijepo vidjeti kako su sredstva iz Forward programa iskorištena za razvoj nogometa, posebno infrastrukture u Ruandi. Zato nas raduje što se povećavaju sredstva za program Forward, koji je i HNS odlično koristio proteklih godina za brojne razvojne programe, od turnira mlađih uzrasta do ulaganja u ženski nogomet.”

Uz predsjednika Kustića, u Kigaliju su HNS predstavljali izvršni direktor Tomislav Svetina i voditelj odjela međunarodnih poslova Josip Tomaško. Uz sudjelovanje na Kongresu, hrvatska delegacija u srijedu je sudjelovala na sastanku UEFA-e, a boravak u Kigaliju iskorišten je i za nekoliko sastanaka s predsjednicima drugih nacionalnih saveza.

Izvor/ HINA/ HNS/ Foto: Screenshot/ HNS

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI