Kuščević: HDZ nema veze s nikakvim aferama, Galić je očito imao razloga dati ostavku

Kuščević: HDZ nema veze s nikakvim aferama, Galić je očito imao razloga dati ostavku

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade da vodstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nema nikakve veze s aferama, a o ostavci savjetnika predsjednice Vlade Galića, kazao je da je “on očito imao razloga za ostavku”.

Upitan hoće li afera SMS ostaviti traga na HDZ-u, Kuščević je odgovorio kako “vodstvo HDZ-a nema apsolutno nikakve veze s nikakvim aferama”.

“Dobro je da se smjenjuje, dobro je da se provjetrava, jer uvijek novi ljudi imaju bolji elan za raditi”, dodao je.

Ministar je, komentirajući ostavku savjetnika predsjednice Vlade Galića, kazao da je Galić sam dao ostavku.

“Očito ima razloga da da ostavku”, izjavio je i dodao da ne bi ulazio u njegove razloge te da ga podržava da radi kako misli.

Na pitanje o tome je li potpredsjednik stranke Milijan Brkić trenutno “pretežak uteg” za HDZ, Kuščević je kazao da HDZ-u “ne odgovara da se ikakve afere vežu za bilo kojeg člana stranke”, ali da ne treba prejudicirati i osuđivati prema medijskim napisima, već da bi htio da institucije kažu svoje.

“Ja bih pričekao da se sve dovrši pa ćemo onda pričati o aferama. Svaki član HDZ-a je nama važan i dok radi časno i pošteno u interesu Hrvatske i njenih državljana, mi ćemo ga čuvati i štititi”, rekao je ministrar.

Dodao je i kako HDZ ima stav da se treba što prije rasvijetliti svaka pojedinost te afere, da onda svatko i odgovora i onako kako je sudjelovao u tome. Rekao je da ta afera neće biti tema današnjih stranačkih sastanaka HDZ-a. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI