Ministar uprave Lovro Kuščević: Prijava za sukob interesa je smiješna

Ministar uprave Lovro Kuščević: Prijava za sukob interesa je smiješna

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u petak da je prijava protiv njega, koju je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnijela građanska inicijativa Narod odlučuje, smiješna jer bi po toj logici svatko tko ima svoj stav ili mišljenje o nečemu trebao biti prijavljen za sukob interesa.

Narod odlučuje podnio je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavu protiv Kuščevića tvrdeći da se kao koordinator provjere utvrđivanja vjerodostojnosti broja potpisa sa zahtjevom za referendum o promijeni izbornog sustava nalazi u sukobu interesa, jer je kao ministar u više navrata iznosio negativni stav i lažne optužbe protiv njihove referendumske inicijative.

“Kažem da je to smiješno. Po toj logici svatko tko ima svoj stav ili mišljenje trebao bi biti prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa”, rekao je Kuščević novinarima nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Dotakao se i nestanka spisa iz 2011. godine o curenju podataka u istrazi o prostituciji, kazavši kako nije ugodno da se takve stvari događaju.

“Nemojmo prejudicirati ništa. Pustimo da bez političkog pritiska nadležne institucije rade svoj posao, da se ta procedura dovrši. Nije dobro kad bilo kakav posao radite pod nekim pritiskom”, poručio je Kuščević. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI