Sanjin Baković: Kada se kulturnjaci javno posipaju pepelom kriv im je Karamarko

Sanjin Baković: Kada se kulturnjaci javno posipaju pepelom kriv im je Karamarko

U nedjeljnoj emisiji Aleksandra Stankovića mogli smo se uvjeriti na što su ljudi sve spremni kada očekuju vlastitu korist od određenih centara moći ili kada preko noći prirodnom katastrofom ostanu bez vlastite imovine.

Naime, da je Dragan Despot kod Aleksandra Stankovića pričao o vlastitom životu, prijateljstvu s Jerkom Rošinom, obrazovanju, karijeri ili potresu koji je pogodio mnoge Zagrepčane emisija bi za mainstream medije prošla ispod radara u političkom smislu. No, nakon što se Dragan Despot na upit voditelja o podrški Tomislavu Karamarku javno posipao pepelom vijest se pronašla u prostoru mainstream medija s epicentrom iz Stankovićeva studija u terminu Nedjeljom u 2.

Izjaviti poput Dragana Despota u javnosti da je podržavao Tomislava Karamarka jer mu je vlastita žena trebala postati ministricom kulture u Karamarkovoj Vladi govori sve o njegovoj proračunatosti budući da je istom na prvom mjestu bio bitan prosperitet vlastite žene i karijera radi koje bi podržao i Karamarka, a ne ideje koje je Tomislav Karamarko promovirao.

Ako uzmemo u obzir da se Tomislav Karamarko zalagao za lustraciju, proizvodnju hrane i smanjenje uvoza, jačanje malog i srednjeg poduzetništva, oživljavanje proizvodnje, poticanje povećanja nataliteta, osudu i procesuiranje komunističkih zločina (hapšenje Boljkovca), a za Dragana Despota su to očigledno gluposti jer je bivšeg predsjednika HDZ-a podržao radi vlastite žene tada dolazimo do zaključka da Tomislav Karamarko nije pogriješio kada se odlučio za Zlatka Hasanbegovića koji je opravdao kratkotrajni mandat u Karamarkovoj Vladi.

Indikativno je to da Aleksandar Stanković pegla ponovno Tomislava Karamarka u terminu Nedjeljom u 2 dan nakon Karamarkove objave kojom se referirao na uradak Helene Puljiz, dopisnice Deutsche Welle pod naslovom “Hrvatska se vraća antifašizmu” u kojem optužuje bivšeg predsjednika HDZ-a za renesansu ustaštva.

Za Puljiz je očigledno započela renesansa ustaštva kada se Tomislav Karamarko zauzimao za to da se ne dopusti poistovjećivanje antifašizma i boljševičkog, komunističkog režima koji karakteriziraju brojni masovni zločini ili kada Tomislav Karamarko ističe da je nedopustivo da u Hrvatskoj nije implementirana niti jedna europska konvencija o osudi komunističkih zločina dok gospoda europejci, humanisti, profesionalni borci za ljudska i ina prava mirno spavaju u zemlji tisuću jama punih ljudskih leševa. Možda Helena Puljiz ne može prihvatiti činjenicu da je za vrijeme Tomislava Karamarka Hrvatski sabor vratio pokroviteljstvo nad Bleiburgom, ali ne vidi problem u činjenici kada se Andrej Plenković i Zoran Milanović ne idu pokloniti nevinim žrtvama Križnog puta, već šalju izaslanstva ili istu komemoraciju izbjegnu.

Međutim, vratimo se mi na kakofoniju koja nam je priređena u terminu Nedjeljom u 2 kada su se ukazala dva glasa koji zajedno loše zvuče, jer gost je djelovao kao da se pokušao prilagoditi voditelju s odgovorom kojim se posipao pepelom ispred hrvatske javnosti žaleći što je podržao Tomislava Karamarka radi vlastite žene, kao da se ispričava, a svima nam je jasno da nije sagriješio bludno. Pritom je zaboravio napomenuti dok je isticao da je mimo svoje volje postao ravnatelj drame HNK na zamolbu prijateljice Ane Lederer kako je ista prijateljica bliska Zlatku Hasanbegoviću, a Zlatko Hasanbegović bivšem predsjedniku HDZ-a i prvom potpredsjedniku Vlade RH Tomislavu Karamarku. Dakle, tko nas još može prisiliti na nešto mimo svoje volje? Naravno, nitko ako imate karakter i nije vam interes ispred drugih vrijednosti. Stoga, ako i kada se već ispričavate i posipate se pepelom u javnosti “Sjeti se čovječe da si prah bio i u prah ćeš se pretvoriti”, a s karijerom i imovinom nije se rodio nitko, niti ponio sa sobom nakon što je završio vlastitu životnu misiju.

Piše: Sanjin Baković dipl.ing./ Izvor/ dragovoljac.com / Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI