Kulinarski promašaji na FB-u u doba izolacije zabavljaju stotine tisuća korisnika

Kulinarski promašaji na FB-u u doba izolacije zabavljaju stotine tisuća korisnika

Karbonizirani kruh, otužni kolači, nejestivi prženi krumpirići… Vijetnamci na Facebooku dijele fotografije svojih kulinarskih promašaja u vrijeme samoizolacije, a grupi su se na toj društvenoj mreži pridružile stotine tisuća korisnika koje sadržaj zabavlja i nasmijava.

S obzirom na to da je pola svijeta u karanteni zbog pandemije koronavirusa, brojni ugledni Chefovi na društvenim su mrežama odlučili podijeliti snimke svojih savršenih kulinarskih delicija.

No Vijetnamac Dinh Duc Thanh osnovao je Facebook grupu na kojoj fotografije kulinarskih promašaja objavljuju obične vijetnamske obitelji koje vrijeme u samoizolaciji krate (neuspjelim) kuhanjem i uništenim jelima.

“Pomislio sam da bismo, ako već imamo grupe u kojima se dijele slike ukusnih jela i prekrasnih domova, trebali oformiti i grupu na kojoj će ljudi moći pokazati i svoje kulinarske promašaje jer ćemo se na taj način svi osjećati manje samima”, objasnio je Thanh, 37-godišnji snimatelj iz Hanoja.

Grupu je pokrenuo prije dva tjedna, a samo u prvih tjedan dana broj članova porastao je na gotovo milijun.

Neki su podijelili fotografije zagorjelih tava i karboniziranih crnih grudica u loncima. Drugi su objavili snimke nesretne djece koja odbijaju jesti ono što su im skuhali roditelji.

U vrijeme pandemije, “čovjek odjednom mora svakodnevno pripremiti tri obroka, mora počistiti kuću za djecom koja su u stanu za sobom ostavila nered, sve nam je to novo”, rekao je Thanh za AFP.

Članica grupe Huynh Nguyen Hoang Quyen objavila je sliku nimalo privlačne torte zelene boje koja se urušila.

“Napravila sam rođendansku tortu za sestru koristeći kuhalo za rižu i…. ovo je rezultat. Prilično sam dobra kuharica, no ne mogu shvatiti što se ovdje dogodilo”, napisala je pokraj fotografije.

Jedna ‘novopečena’ kuharica nije uspjela skriti razočaranje jer je prvi put pržila krumpiriće koji su u potpunosti izgorjeli.

“Pratila sam upute i ne znam zašto su mi ovako ispali”, rekla je u videosnimci AFP-u Nguyet Trinh iz svojega tokijskog doma, tužno priznavši da “ipak nema pojma o kuhanju”. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI