Ministar Kujundžić: Zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode

Ministar Kujundžić: Zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u subotu kako zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode, te kako će vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće.

Prema ranijem izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), objavljenim u srijedu, 4. travnja, razina ugljikovodika u vodi na slavonsko-brodskom području je ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

“Ako govorimo po osnovi vode zdravlje građana nije ugroženo. Voda je ispravna i ako netko i pije sada vodu, neće mu se ništa dogoditi”, rekao je ministar Kujundžić prilikom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Istaknuo je da se analize vode u Slavonskom Brodu rade svakodnevno, da su i jučerašnji rezultati svi bili uredni, a novi nalazi očekuju se danas.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da je voda u Hrvatskoj generalno jako dobra i kvalitetna, ali da se ponekad dogodi neki incident, poput onoga u Slavonskom Brodu.

“Ono što je bitno da je to bio jedan jednokratni, kratki incident i nakon prvog dana kada su pronađeni ugljikovodici u vodi, svi pokazatelji nakon toga su da je voda zdravstveno ispravna”, istaknuo je Capak.

Izrazio je nadu kako će za nekoliko dana biti proglašeno da je voda u Slavonskom Brodu apsolutno sigurna i zdravstveno sigurna za piće.

Autor/HINA/Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI