Ministar Kujundžić: “Pravo je svakog građanina prosvjedovati protiv Vlade”

Ministar Kujundžić: “Pravo je svakog građanina prosvjedovati protiv Vlade”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (HDZ) ocijenio je u četvrtak da je prosvjedovanje protiv Vlade pravo svakoga građanina, za slučaj invalida Stjepana Petrišića ustvrdio je kako je proslijeđen nadležnim institucijama, a komentirajući pitanje kako će Hrvatska pristupiti provedbi nove Uredbe EU o akrilamidima rekao je da će ju prvo proučiti.

“Mislim da svatko u Hrvatskoj ima pravo prosvjedovati protiv Vlade, govoriti, to je minimum minimuma”, rekao je ministar Kujundžić uoči početka Vladine sjednice, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira prosvjed u Splitu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, koji je prerastao u prosvjed protiv Vlade.

Na pitanje što je sa slučajem invalida Stjepana Petrišića, koji je prije mjesec dana upozorio na višemjesečno nefunkcioniranje sustava pomoći invalida u kući te mu je obećana pomoć koja još nije stigla, Kujundžić je poručio da je to pitanje u nadležnosti Ministarstva socijalne politike, odnosno Grada Zagreba, kojima je slučaj proslijeđen, a u rješavanju problema će se tražiti pomoć ravnatelja HZZO-a.

“Kontaktirali smo Grad Zagreb i molili da ubrzaju pomoć teškom invalidu. Pomoć ljudima treba, to treba iskomunicirati”, ustvrdio je ministar odbivši govoriti o konkretnim vremenskim rokovima.

Govoreći o tome na koji će način Hrvatska pristupiti provedbi nove Uredbe EU-a o pojačanom nadzoru prisutnosti akrilamida u hrani obrađenoj na visokim temperaturama, Kujundžić je ustvrdio kako se o tome već puno toga zna.

“Prvo ćemo proučiti, akrilamidi imaju određeno toksično djelovanje, ali ništa zabrinjavajuće. Stara je stvar, o akrilamidima se puno toga zna”, rekao je ministar Kujundžić.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI