Krunoslav Capak na udaru zbog članstva u HDZ-u: dolazimo do one hrvatske sposobnosti da sve dobro popljujemo

Krunoslav Capak na udaru zbog članstva u HDZ-u: dolazimo do one hrvatske sposobnosti da sve dobro popljujemo

Mi Hrvati imamo jednu sposobnost da i najbolje kad-tad pljujemo i tražimo neke njihove eventualne nepodopštine. Prisjetimo se samo sportaša. Kad jednom postanu najbolji na svijetu ili na kontinentu, sve drugo je kasnije za nas tragedija. Osjetili su to mnogi sportaši na svojim leđima, pa čak i jedna jedina i neponovljiva Janica Kostelić.

Ta se hrvatska priča nastavlja i danas. S mnogo euforije smo prihvatili Nacionalni  stožer Civilne zaštite koji nas je vješto i pametno vodio kroz sve opasnosti epidemije koronevirusa koje su se nadvile nad nama. Među njima svojim je autoritativnim glasom i konkretnim prijedlozima odskakao Krunoslav Capak. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vjerojatno ni sam nije slutio da će se jednog dana nađi u poziciji da postane junak nacije.

I dok su se Italija i Španjolska gušile pod naletom korone, mi smo vješto vođeni pronalazili puteve da izbjegnemo velike opasnosti.. Bilo je očito ili ćemo se zatvoriti ili će se koronavirus širiti. I sad dolazimo do one hrvatske sposobnosti da sve dobro popljujemo. Čovjek počne primati mailove u kojima ga se nazivom Hitlerom današnjice kao i druge uvrede. Da nije bilo tako možda bi i oni anonimni pošiljatelji mailova možda završili na respiratorima i onda još netko izvuče podatak kako je Capak član HDZ-a.

Ma koga to zanima u ovakvom trenutku gdje i kojoj stranci plaća članarinu. Koga briga što je doktor odabrao baš HDZ ali sve nas je briga naše zdravlje. I briga nas njegovo znanje koje je neosporno a čovjek koji se i sam našao u situaciji koju nije ni pretpostavljao kao ni mi pokazao je da zna. Pa vjerojatno bi ga poželjela i Španjolska a i Italija ali tamo vjerojatno ne bi doživio ono što sada doživljava u Hrvatskoj…“Kada nekog plašimo to je zato da bismo sebe ohrabrili.”

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI