Ministar Krstičević primio u posjet viceadmirala Colina J. Kilraina

Ministar Krstičević primio u posjet viceadmirala Colina J. Kilraina

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera general zbora Mirko Šundov sastali su se u petak, 2. ožujka 2018. godine sa zapovjednikom NATO Zapovjedništva specijalnih snaga viceadmiralom Colinom J. Kilrainom, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Ministar Krstičević izrazio je dobrodošlicu viceadmiralu Kilrainu i naglasio kako je Republika Hrvatska vjerodostojan partner NATO-a, što dokazuje i sudjelovanjem u dvije NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti, te u NATO misijama potpore miru u Afganistanu i na Kosovu. Naglasio je kako Hrvatska želi održati ugled “male zemlje koja se bori iznad svoje kategorije”, kako ju je opisao američki ministar obrane James Mattis.

Također, ministar je izrazio zahvalnost za savjete i mentorstvo NATO Zapovjedništva specijalnih snaga (NATO Special Operations Headquarters – NSHQ) u razvoju novih sposobnosti hrvatskih specijalnih snaga.

Viceadmiral Kilrain izrazio je zadovoljstvo na hrvatskom doprinosu NATO Zapovjedništvu specijalnih snaga i istaknuo kako je NSHQ osnovan upravo kako bi spojio NATO specijalne snage i pomogao u standardizaciji i razvoju sposobnosti. Naglasio je interes za provedbu obučnih aktivnosti u Hrvatskoj.

Ministar Krstičević i viceadmiral Kilrain zaključili su kako postoji obostrani interes i prostor za daljnje proširenje već izvrsne suradnje, priopćeno je iz MORH-a.

Foto/MORH/J.Kopi

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI