Krstičević i dekan Gold razgovarali o razvoju studija aeronautike u svjetlu nabave borbenih aviona

Krstičević i dekan Gold razgovarali o razvoju studija aeronautike u svjetlu nabave borbenih aviona

U Ministarstvu obrane (MORH) u petak je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića te dekana Fakulteta prometnih znanosti Hrvoja Golda o razvoju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota, u svjetlu nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Glavnog stožera RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić i ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen, te predstavnici Fakulteta prometnih znanosti, prodekan za znanost prof. dr. sc. Ernest Bazijanac i voditelj studija aeronautike prof.dr.sc. Doris Novak.

Na sastanku se razgovaralo o razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.

Posebno je istaknut zajednički interes za korištenje ove prilike, koja je izravno vezana uz nabavu višenamjenskog borbenog aviona od Države Izrael, za transfer tehnologije i kompetencija te ukupni razvoj školovanja zrakoplovnog osoblja u Republici Hrvatskoj. Isto tako, naglašeno je kako je riječ o jedinstvenoj prilici za tehnološki iskorak kako za Hrvatsku vojsku, tako i za cijelu akademsku zajednicu.

Sastanak u Ministarstvu obrane RH prvi je konkretan korak u smjeru razvoja novih sposobnosti, nakon Vladine Odluke o nabavi višenamjenskih borbenih aviona od Države Izrael, priopćeno je iz MORH-a.

Autor/H/B.B./FotoMORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI