Krstičević i Šundov primili Svjetske prvake braću Sinković: Ponosi smo što ste dio obitelji Hrvatske vojske

Krstičević i Šundov primili Svjetske prvake braću Sinković: Ponosi smo što ste dio obitelji Hrvatske vojske

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov primili su u Ministarstvu obrane RH vrhunske sportaše i ugovorne pričuvnike Hrvatske vojske, braću Martina i Valenta Sinkovića.

Martin i Valent Sinković obranili su naslov svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara na Svjetskom prvenstvu održanom u austrijskom Linz-Ottensheimu, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Krstičević: Ponosan sam što ste dio obitelji Hrvatske vojske

Čestitavši najtrofejnijim hrvatskim veslačima na obrani naslova svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara na Svjetskom prvenstvu održanom u austrijskom Linz-Ottensheimu, ministar Krstičević istaknuo je kako je ponosan što su braća Sinković dio obitelji Hrvatske vojske.

„Vašim vrijednim radom i vrhunskim rezultatima kontinuirano promičete hrvatski sport i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Želim vam još puno uspjeha te izvrstan plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vi predstavljate i hrvatsku državu, hrvatski šport i Hrvatsku vojsku, ponosni smo što imamo ovakve ljude“, kazao je ministar Krstičević.

“Pokazali ste svijetu kako se trud i rad, uz sva ostala odricanja koje zahtjeva priprema za ovakve sjajne sportske rezultate, itekako isplate. Učinili ste nas ponosnima, kako se brane hrvatske boje, a upravo ste nam vi još jedan dokaz kako su sportski duh i vojnička snaga zaista dobitna kombinacija”, rekao je ministar zahvalivši braći Sinković na podršci i znanju koje uvijek nesebično dijele s Hrvatskom vojskom.

Šundov: Svojim ponašanjem dajete uzor mladim ljudima

General Šundov zahvalio je braći Sinković što na najbolji mogući način promiču boje svoje domovine.

„Ne zaboravimo da energijom našeg ljudskog potencijala možemo ostvariti velika djela, a vrhunski sportaši su nam najbolji dokaz. Vi ste vrhunski sportaši, svojim ponašanjem dajete uzor svim mladim ljudima u Hrvatskoj, želim vam da ostvarite vrhunske rezultate na Olimpijskim igrama i da zadržite taj visoki rejting”, rekao je general Šundov.

Braća Sinković: Imamo veliku podršku Hrvatske vojske

Braća Sinković pripadnici su Hrvatske vojske od 2011. godine i u ovoj prigodi priznali su kako im je veliko zadovoljstvo i ponos vidjeti koliko je njihovom narodu stalo do njih i koliko s njima dijele sreću oko postignutih uspjeha.

„Hvala na ovim lijepim riječima i teško je zaista sakriti osmijeh s lica, hvala ministru Krstičeviću što nas je pozvao. No, moram naglasiti kako nije samo da mi dajemo Hrvatskoj vojsci, već i ona puno daje nam“ rekao je Martin Sinković.

„Podrška koju nama Hrvatska vojska daje kao ugovornim pričuvnicima, tu ne staje. Velika je stvar što se donijela odluka da možemo ostati u vojsci poslije 28. godine, mi sportaši i liječnici. Drugim riječima, čeka nas radno mjesto ovdje kad se više ne budemo bavili sportom i to je jedna velika briga manje i sada dok smo aktivni sportaši“, poručuje Martin Sinković.

„Mi smo ponosni što smo pripadnici HV-a i što ju možemo promovirati“, rekao je Martin Sinković dodavši kako je sretan što svojim vlastitim primjerom može pokazati kako se treba živjeti i raditi.

„Nadamo se da će i drugi slijediti naš primjer i biti još radišniji i ponizniji. Mi se trudimo, koliko god uspjeha imamo, ostati čvrsto na zemlji, ostati ponizni i još više raditi i vratiti što više možemo ovome društvu“, ispričao je Martin.

„Sve je već rekao moj brat, veliku stvar predstavlja i od velikog značaja je za nas činjenica da nas ovdje čeka posao. To je zaista prekrasno i ponosni smo što smo dio Hrvatske vojske s kojom dijelimo iste vrijednosti, a to je jedan pobjednički duh koji pokazuje kako se s poniznošću može doći do vrha i pobijediti“, zaključuje Valent Sinković.


Video/ MORH/ Foto/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI