Krstičević: Poduzete sve mjere zaštite od prodora covida-19 u obrambeni sustav

Krstičević: Poduzete sve mjere zaštite od prodora covida-19 u obrambeni sustav

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u utorak se sastao s medicinskim osobljem iz sastava HV-a, te istaknuo kako su poduzete sve mjere zaštite od prodora koronavirusa u obrambeni sustav.

MORH je priopćio kako je Krstičević s pripadnicima Odjela za preventivnu medicinsku zaštitu i Odjela za veterinu Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu razgovarao o aktivnostima i poduzetim mjerama zdravstvene struke Hrvatske vojske u borbi protiv epidemije.

Na sastanku je istaknuto kako je današnja pozitivna slika rezultat zajedništva i sinergije cijele Hrvatske u provedbi svih donesenih mjera.

Krstičević je pritom zahvalio djelatnicima zdravstvene struke za svakodnevni rad i trud koji su u proteklom periodu uložili u borbi protiv epidemije te u korist zdravlja hrvatskih vojnika.

RH polako, ali sigurno pobjeđuje ovu epidemiju

“Zahvaljujući vama i zajedničkom radu svih sastavnica sustava Domovinske sigurnosti RH polako, ali sigurno pobjeđuje ovu epidemiju čemu svjedoče svakodnevni rezultati“, poručio je.

Pozitivnim rezultatima, dodao je, pridonijela je pravodobna reakcija i zaštitne mjere koje su poduzimane, a koje je predlagala prvenstveno zdravstvena struka, pri čemu se u velikoj mjeri oslanjalo upravo na liječnike i epidemiologe.

Osvrnuvši se na situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj vojsci, ministar je rekao da su pravovremeno poduzete sve potrebne mjere zaštite od prodora korona virusa u obrambeni sustav.

“Zdravlje i sigurnost pripadnika Hrvatske vojske naš je prioritet“, istaknuo je.

Dodao je kako su ostvareni pozitivni rezultati produkt provedenih mjera, od organizacije rada u timovima, pravovremene reakcije u slučajevima oboljelih pripadnika HV-a u Hrvatskoj i međunarodnim misijama, do organizacije strateškog prijevoza medicinskih timova i oboljelih pripadnika u suradnji sa saveznicima.

“Ogromno poštovanje i priznanje vama, jer zahvaljujući vama virus nije ušao u vojarne“, poručio je Krstičević vojnim liječnicima i epidemiolozima, kojima je poželio daljnji uspješni rad u borbi s epidemijom.

Rezultati pokazuju da radimo dobro

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj također je zahvalio i čestitao svim predstavnicima zdravstvene i veterinarske struke na dosadašnjem trudu i zalaganju.

“Rezultati pokazuju da radimo dobro”, naglasio je, dok je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul rekao kako su zdravstveni djelatnici HV-a od samog početka shvatili ozbiljnost situacije oko pandemije te se odmah stavili na raspolaganje.

Četiri epidemiologa Hrvatske vojske od 20. ožujka su na raspolaganju zdravstvenom sustavu. (Hina)

Foto: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI