Krstičević čestitao 25. obljetnicu VRO Bljesak: Ključ pobjede bili su hrabri hrvatski branitelji, veliko hvala njihovim obiteljima koji su dali sve za našu jedinu Hrvatsku!

Krstičević čestitao 25. obljetnicu VRO Bljesak: Ključ pobjede bili su hrabri hrvatski branitelji, veliko hvala njihovim obiteljima koji su dali sve za našu jedinu Hrvatsku!

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u petak, 1. svibnja 2020. godine čestitku povodom obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.

„Poštovani pripadnici Hrvatske vojske i policije, dragi hrvatski branitelji, poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, s osobitim ponosom i poštovanjem upućujem vam čestitke za dvadeset petu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Posebno želim zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

Prije 25 godina, u munjevitoj akciji Hrvatske vojske i policije u manje od trideset dva sata oslobođeno je 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije, a  nakon četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani. 

Hrabrost, odlučnost i zajedništvo hrvatskih branitelja slomili su otpor neprijateljskih snaga.

Bljesak i Oluja bile su ključne završne oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu koje su hrvatskom narodu donijele mir i dugo željenu slobodu.

Ključ pobjede bili su ljudi, hrabri hrvatski branitelji koji su oslobodili našu Domovinu, a veliko hvala obiteljima, poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja koji su dali sve za našu jedinu Hrvatsku.

Naša je trajna obveza čuvati uspomene na njih i Domovinski rat, temelj moderne hrvatske države. Neka im je vječna slava i hvala”, stoji u čestitki ministra obrane Damira Krstičevića.

Foto: MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI